Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Piirrä itsesi maailmaan! Sarjakuva luovana menetelmänä -kurssi Jyväskylän Veturitalleilla

Piirrä itsesi maailmaan! Sarjakuva luovana menetelmänä -kurssi Jyväskylän Veturitalleilla

Sarjakuva luovana menetelmänä -kurssi alkaa Jyväskylän Veturitalleilla torstaisin 28.1. - 17.3. 2016 klo 18:30 - 20:00. Kurssi on maksuton.

Sarjakuva tarjoaa luovan välineen käsitellä esimerkiksi omaelämäkerrallisia asioita kuvan ja tekstin yhteistyön avulla. Se on kasvattanut suosiotaan erityisesti blogien kautta. Tällä kurssilla perehdytään sarjakuvaan ilmaisumuotona ja käydään läpi teoriaa aina sarjakuvan kerronnasta merkkikieleen erilaisten konkreettisten esimerkkien kautta. Lisäksi tutustutaan myös sarjakuvabloggaamiseen. Kurssin päätavoitteena on tuottaa oma, pituudeltaan vapaa sarjakuva itse valitusta aiheesta. Kurssi ei vaadi pohjatietoja eikä tavoitteena ole tarjota opastusta piirustustekniikoihin: jokainen voi työstää sarjakuvaansa haluamallaan tyylillä ja tavalla, sillä kaikki osaavat piirtää.

Sarjakuvan tekemisen ohessa kurssilla herätellään luovuutta myös erilaisten lyhyiden piirustus- ja kirjoitusharjoitusten myötä ja hyödynnetään sarjakuvablogit.com-sivustolle luotua kurssiblogia. Kurssiin kuuluu myös pari laajempaa kotitehtävää, joista toinen tehdään opetuksesta vapaalla viikolla.

Sarjakuva luovana menetelmänä -kurssi torstaisin 28.1.–17.3.2016 klo 18.30-20.00 (2 t), huom. ei kontaktiopetusta viikolla 6! Toivottu osallistujamäärä: 3-8 henkeä, suljettu, luottamuksellinen ryhmä. Kurssille ei ole osallistumismaksua.

Ilmoittautumiset kurssin ohjaajalle, FT Katja Kontturi, puh. 040 8053546, katja.j.kontturi(at)jyu.fi.

Jyväskylän nuorisopalvelujen kanssa yhteistyössä järjestettävä kurssi kuuluu osaksi Euroopan Sosiaalirahaston (ESR) rahoittamaa Näkymättömät – nuorten digitarinat -hanketta, joku tukee nuorten osallisuutta ja tarjoaa areenan oman tarinan esittämiseen.

19.1.2016Esa Linna

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje