Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunginhallituksen päätöksiä 18.1.2016

Jyväskylän kaupunginhallituksen päätöksiä 18.1.2016

Lausunto hallituksen linjauksista itsehallintoalueiden perusteiksi ja SOTEuudistuksen askelmerkeiksi

Sosiaali- ja terveysministeriö sekä valtiovarainministeriö pyytävät mm. kunnilta ja kuntayhtymiltä lausuntoa hallituksen linjauksista sosiaali- ja terveydenhuollon rahoituksen uudistamisesta sekä perustettavien itsehallintoalueiden määrästä ja aluejaosta.

Kaupunginjohtajan muutettu päätösehdotus tuli hallituksen päätökseksi:
Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että se esittää vastauksenaan Jyväskylän kuuluvan Keski-Suomen maakunnan pohjalta muodostettavaan itsehallintoalueeseen.
Lisäksi kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se antaa sosiaali- ja terveysministeriölle ja valtiovarainministeriölle liitteen mukaisen vastauksen lausuntona pyydettyyn kyselyyn. Liitteenä olevan lausunnon kohtaan 10 lisätään ensimmäiseksi kappaleeksi teksti: Hallituksen linjauspäätöksessä 7.11.2015 lueteltujen siirrettävien tehtävien lisäksi ei itsehallintoalueille Jyväskylän kaupungin näkemyksen mukaan ole syytä siirtää muita kuntien tehtäviä.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti tehdä lausuntoluonnokseen yksimielisesti seuraavat tarkennukset:
Lausunnon viimeinen lause muutettiin muotoon: Rahoitusratkaisuilla tulee varmistaa tavoitteena olevien säästöjen syntyminen eikä ratkaisu saa johtaa kokonaisveroasteen nousuun.
Kohtaan neljä lisätään teksti: Jyväskylä näkee tärkeänä ja koko Keski-Suomen edun mukaisena, että itsehallintoalueesta muodostuu riittävän vahva alue. Näin voidaan saavuttaa uudistukselle asetetut tavoitteet. Tämän vuoksi Keski-Suomen itsehallintoalue tulee määritellä nykyisen Keski-Suomen maakunnan alueen mukaisena.

Hallintosäännön tarkistaminen

Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle hallintosäännön tarkistamista 1.2.2016 alkaen.

Kaupunginjohtajan muutettu päätösehdotus hyväksyttiin:
Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle hallintosäännön tarkistamista 1.2.2016 alkaen edellä olevien ehdotusten ja liitteen mukaisesti. Pykälää 31(ottokelpoisen päätöksen ilmoittaminen) tarkennetaan seuraavasti: Mikäli toimielimellä ei ole kokousta otto-oikeusaikana, päätös annetaan sähköisesti tiedoksi toimielimen puheenjohtajille ja esittelijälle. Muilta osin pykälän sisältö pysyy ennallaan.

Jaakko Selin (KOK) ehdotti Pauliina Holmin (KOK) kannattamana, että hallintosäännön pykälässä 23 jätetään läsnäolo-oikeus ennalleen Keski-Suomen museoyhdistyksen osalta. Äänin 11-2 kaupunginjohtajan muutettu päätösehdotus tuli kaupunginhallituksen päätökseksi.


Kaupunginhallituksen kokouksen esityslista liitteineen:
http://julkinen.jkl.fi:8082/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil_tweb.htm?+bid=1385

Lisätietoja:
kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riitta Mäkinen, p. 044 2848 504
kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Jaakko Selin, p. 0400 778 779
kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Meri Lumela, p. 050 554 7167
kaupunginjohtaja Timo Koivisto, p. 014 266 1501

18.1.2016Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje