Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Pitkän perinteen omaava Harrastajateatterikesä muuttaa Jyväskylään

Pitkän perinteen omaava Harrastajateatterikesä muuttaa Jyväskylään

Tähän asti Seinäjoella järjestetty Harrastajateatterikesä siirtyy Jyväskylään. Ensimmäisen kerran teatterifestivaali järjestetään uusissa maisemissa tulevana kesänä 15.–17.7.2016. Suomen harrastajateatteri-liiton järjestämän tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat Jyväskylän kaupunki/kaupunginteatteri ja Jyväskylän Kesä -kaupunkifestivaali.

Suomen Harrastajateatteriliiton mukaan oli haettava uusia yhteistyökumppaneita ja suurempia kuvioita, sillä Seinäjoen kaupunginteatterin resurssit ovat vähentyneet merkittävästi. Teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen toivottaa tapahtuman lämpimästi tervetulleeksi. – Yhteistyöneuvottelut Jyväskylän kaupun-ginteatterin, Suomen Harrastajateatteriliiton ja Jyväskylän Kesän kanssa etenivät hyvässä yhteisym-märryksessä ja tahtotila tapahtuman siirtämiseksi oli alusta asti olemassa. Kun oikea ajankohta ja yhteistyön laatu saatiin keskusteltua läpi, oli päätös selvä, teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen iloitsee. Lisäksi hän toteaa, että harrastajateatterikesä on kiinnostava tapahtuma, josta Jyväskylä saa oivan lisän kesä-tapahtumiinsa. – Voimavarojen yhdistäminen on myös mielekäs tapa avata ovia ja lisätä teatterin tun-nettuutta.

Tapahtuma sijoittuu Jyväskylän Kesä -festivaalin yhteyteen, mutta kuitenkin selkeästi omanaan ja oman ohjelmistoprofiilinsa mukaisesti. – Se ei ole osa Jyväskylän Kesää vaan sen yhteydessä samaan aikaan, toiminannanjohtaja Tanja Rasi painottaa. – Kahden taidefestivaalin järjestämisessä likikkäin nähdään synergiaetuja, jotka liittyvät mm. näkyvyyteen ja markkinointiin. Ja onhan Jyväskylän Kesän katsojakunnalla mahdollisuus päästä katsomaan Harrastajateatterikesän esityksiä ja vastaavasti Kesän ohjelmistosta löytyy varmasti harrastajateatterintekijöitä innottavaa katsottavaa, Rasi kertoo.

Hakuaika alkuvuodesta

Pitkän perinteen omaava tapahtuma on lunastanut paikkansa yhtenä teatterintekijöiden ja -kokijoiden kohtaamispaikkana jo 42 vuoden ajan. Esitysten lisäksi päivien aikana järjestetään mm. koulutusta teatterin eri osa-alueilta. Vuosi vuodelta Harrastajateatteripäiville hakevien esitysten taso on yhä kor-keampi ja sitä kautta myös ryhmien esivalinta katselmukseen haastavampaa. Tänä vuonna ohjelmiston valitsee teatteriohjaaja, dramaturgi Aila Lavaste. Katselmukseen valitaan vuonna 2016 kuusi ryhmää. Hakuaika tapahtumaan on 8.1.–19.2.2016. Haku tapahtuu osoitteessa www.harrastajateatterikesa.fi.

Lisätietoja
Toiminnanjohtaja Tanja Rasi, Jyväskylän Kesä, p. 040 589 5733, tanja.rasi(at)jyvaskylankesa.fi
Teatterikuraattori Antti Niskanen, Kaupunginteatteri, p. 050 413 8027, antti.niskanen(at)jkl.fi
Tiedottaja Anne Palm, Suomen Harrastajateatteriliitto, p. 010 2816062, anne.palm(at)shtl.fi
www.harrastajateatterikesa.fi
www.shtl.fi

15.1.2016Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje