Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä esiopetukseen haku käynnistyy maanantaina 18.1.

Jyväskylässä esiopetukseen haku käynnistyy maanantaina 18.1.

Elokuussa 2016 alkavaan maksuttomaan esiopetukseen hakevat kaikki 6-vuotiaat lapset, pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevat 5-vuotiaat sekä ne 7-vuotiaat, joiden perusopetuksen aloittamista on siirretty vuodella eteenpäin. Vuonna 2015 voimaan tuleen perusopetuslain muutoksen myötä jokaisen esiopetusikäisen lapsen tulee osallistua esiopetukseen. Vastuu osallistumisesta on huoltajilla.

Jyväskylässä kunnalliseen ja yksityiseen esiopetukseen haetaan ajalla 18.-31.1. osoitteessa www.jyvaskyla.fi/paivahoito/sahkoinen_asiointi. Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi päivähoitoa, haetaan hoitopaikkaa esiopetukseen haun yhteydessä.

Jyväskylässä esiopetusta järjestetään päiväkodeissa. Ruotsinkielistä esiopetusta on Onnimannin päiväkodissa. Perheet saavat sähköisen päätöksen esiopetuspaikasta 31.3. mennessä. Esiopetuksen toimintakausi käynnistyy 10.8.2016.

Palveluohjaus auttaa esiopetuspaikan hakemisessa

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus auttaa, jos sähköisessä ilmoittautumisessa on ongelmia tai lapsen esiopetuksen järjestelyissä on kysyttävää. Yhteyttä voi ottaa puhelimitse 014 266 3100 tai sähköpostitse varhaiskasvatus.palveluohjaus@jkl.fi. Paikan päällä asiointi onnistuu parhaiten ajanvarauksella.

Lisätietoja esiopetuspaikoista, hakumenettelystä, opetussuunnitelmasta ja toimintavuodesta löytyy osoitteesta www.jyvaskyla.fi/paivahoito/esiopetus. Sivuilta löytyy myös varhaiskasvatuksen uusi chat-palvelu, jota kautta esitettyihin kysymyksiin vastataan palveluohjauksen puhelinaikoina ma-ti klo 9-12, ke 12-15 ja to-pe klo 9-12.

Lisätietoja:
asiakaspalvelupäälliköt, varhaiskasvatuksen palvelukeskus, p. 014 266 3100

15.1.2016Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje