Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskyläläisiä ikäihmisiä hemmotellaan Taideapteekin kulttuuritarjonnalla

Jyväskyläläisiä ikäihmisiä hemmotellaan Taideapteekin kulttuuritarjonnalla

Taideapteekin kevätkaudelle on koottu monipuolinen kulttuuriohjelma, jossa on mukana runsaasti ikäihmisille suunnattuja työpajoja ja esityksiä. Pääosa Taideapteekin ohjelmasta järjestetään päiväkeskuksissa.

Kevään ohjelmasta löytyy musiikkia, tanssia, osallistavia esityksiä ja kiinnostavia työpajoja, joissa on mm. tarinointia, draamaa, aistien herkistelyä ja mielikuvamatkailua muistojen maisemiin. – Musiikkiohjelma on perinteisesti ollut Taideapteekin suosituimpia kokonaisuuksia, joten vastaamme kysyntään ja tarjoamme tänäkin keväänä runsaan kattauksen kiinnostavia konsertteja, kertoo Taideapteekin tuottaja Terho Valkonen Jyväskylän kulttuuripalveluista.

– Yksi Taideapteekin uusista ohjelmista on Metsä matkalaukussa, jossa metsään liittyviä muistoja herätellään kiehtovien kuvien, aistihavaintojen ja muisteluiden avulla. Tänä keväänä ohjelmassa on mukana myös sukupolvien kohtaamista edistävän ikäkaaritoiminnan idealla toteutettuja esityksiä, joissa yleisöksi saapuu myös lähipäiväkotien lapsia. Päiväkeskuksesta päiväntasaajalle -esityksissä on luvassa ainakin jonglöörausta, djembe-rumpujen soittoa ja paljon huumoria, Valkonen vinkkaa kevään uutuuksista. Taideapteekin kulttuuritarjonta päiväkeskuksissa on kaikille avointa ja tilaisuuksiin on vapaa ja esteetön pääsy.

Ikäihmisten kulttuuriohjelma samojen kansien välissä

Taideapteekin juuri ilmestyneen esitteen jakelupaikkoja ovat mm. päiväkeskukset, kirjastot, yhteispalvelupisteet, terveysasemat ja kulttuurikohteet Jyväskylässä. Taideapteekin ohjelmistoon kuuluvat myös vapaa pääsyiset Laulusta voimaa -yhteislaulutilaisuudet ja Kino Hopean elokuvaesitykset Minnansalissa sekä pitkäaikaishoidon ja tehostetun palveluasumisen yksiköissä toteutettava kulttuuriohjelma, joka on suunnattu osastojen asukkaille ja heidän omaisilleen.

Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelujen ja vanhuspalvelujen tarjoaman ohjelman lisäksi Taideapteekki-esitteestä löytyy myös muiden toimijoiden, mm. kansalaisopiston, kaupunginkirjaston, kaupunginteatterin, museoiden ja Jyväskylä Sinfonian kulttuuritarjonta ikäihmisille.

Taideapteekin ohjelma http://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/palvelut/taideapteekki/ohjelma

Taideapteekki-esite http://jyvaskyla.netpaper.fi/2719
Kuva maalauksesta Taideapteekki-esitteen kannessa: http://bit.ly/1Sdgf9F

Lisätietoja:
kulttuurituottaja Terho Valkonen
Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut
p. 014 266 4045
terho.valkonen(at)jkl.fi

13.1.2016Pirjo Piispanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje