Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Teatteritiistaissa 12.1. aiheena Muistisairaan omaisen kokemus

Jyväskylän kaupunginteatterin Teatteritiistain 12.1. aiheena muistisairaan omaisen kokemus

Jyväskylän kaupunginteatterin ohjelmistossa nähdään Satu Rasilan kirjoittama ja Eljas Liinamaan ohjaama näytelmä Katoava maa, jossa vanhenevan avioparin, Helenan ja Aarnen, avioliittoon on tullut mukaan Kolmas: Alzheimerin tauti. Menneen ja tulevan hämärtyessä esitys kysyy, mistä ihmiselämä koostuu, mikä siinä on olennaista ja mitä siitä jää jäljelle, kun maisema autioituu.

Katoava maa -näytelmä luo viitekehyksen kaupunginteatterin Teatteritiistaille 12. tammikuuta, jolloin keskustelutilaisuuden otsikkona on ”Äidilläni on alzheimer - sairastuneen omaisen kokemus”. Tilaisuus alkaa teatterin ylälämpiössä klo 19 ja se järjestetään yhdessä Keski-Suomen Muistiyhdistys ry:n kanssa.

Äidilläni on alzheimer – sairastuneen omaisen kokemus

Muistisairauksista sanotaan, että ne ovat armollisia sairastuneelle, mutta raskaita omaiselle. Muistisairaiden määrän lisääntyessä yhä useampi omainen auttaa muistisairasta läheistään päivittäisissä asioissa. Miten sovittaa yhteen oma arki ja äidin avuntarve, joka lisääntyy sairauden myötä? Muistisairaus on aina haaste koko perheelle. Myös sairastuneen lapset joutuvat suurten muutosten ja luopumisten eteen sekä käyvät usein läpi melkoisen tunteiden ja reaktioiden skaalan. Miltä tuntuu, kun oma äiti sairastuu? Tilaisuudessa kuullaan myös muistisairaan omaisen kokemuspuheenvuoro. Illan asiantuntijana on muistiluotsikehittäjä Lea Jokela Keski-Suomen Muistiyhdistyksestä.

Teatteritiistai on kaikille avoin tilaisuus ja sinne on vapaa pääsy.


Lisätietoja
teatterikuraattori Antti Niskanen, (014) 266 1925, 050 413 8027
muistiluotsikehittäjä Lea Jokela, Keski-Suomen Muistiyhdistys ry., p. 044 561 4926
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/ohjelmisto/katoavamaa
http://ksmuistiyhdistys.fi/

8.1.2016Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje