Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä kaikki 4 ja 6 -vuotiaat mukaan SDQ-hyvinvointiarviointiin

Jyväskylässä kaikki 4 ja 6 -vuotiaat mukaan SDQ-hyvinvointiarviointiin

Jyväskylän varhaiskasvatuksen ja neuvolan yhteistyö lasten hyvinvoinnin edistämisessä tiivistyy. Jatkossa kaikkien 4 ja 6 –vuotiaiden hyvinvointia arvioidaan vahvuuksien ja vaikeuksien näkökulmasta SDQ-mittaristolla. Arvioinnin tammikuussa käynnistävät vuosina 2010 ja 2012 syntyneet lapset.

Käytännössä hyvinvointiarviointi toteutetaan 4-vuotiaan varhaiskasvatuskeskustelun yhteydessä ennen neuvolakäyntiä. 6-vuotiailla arviointi tehdään esiopetuskeskustelun yhteydessä esiopetusvuoden syksyllä. Mallia on pilotoitu 6-vuotiaiden kanssa Tikkakosken ja Palokan alueilla vuodesta 2013 alkaen.

Kasvatuskeskustelusta yhteinen näkemys lapsen hyvinvoinnista

Perheet saavat hyvinvointioppimisen arviointilomakkeen kotiin täytettäväksi hyvissä ajoin ennen varhaiskasvatus- tai esiopetuskeskustelun ajankohtaa. Vanhemmat arvioivat lastensa sosiaalisuutta, kaverisuhteita, tunnetaitoja, tarkkaavaisuutta ja käyttäytymisen edistymistä.

Vanhemmat ja päiväkodin henkilöstö keskustelevat yhdessä arvioinneista. Keskustelusta laaditaan yhteenveto mahdollisista huolista, millaisia toimenpiteitä sovitaan tehtäväksi sekä milloin tilannetta arvioidaan uudelleen. Yhteenveto lähetetään neuvolaan, jolloin 4 ja 6 –vuotiaiden laajoissa terveystarkastuksissa huomioituu myös hyvinvoinnin osalta suunnitellut jatkotoimenpiteet.

Hyvinvointiarviointi jatkuu lapsen siirryttyä kouluun. Perusopetuksessa koululaisten hyvinvointia arvioidaan samoilla periaatteilla vuosiluokilla 3 ja 5.

Lisätietoja:
päiväkodin johtaja Raija Kauppinen, Puuppolan päiväkoti, p. 014 266 3186
päiväkodin johtaja Tiina Tomperi, Pappilanvuoren ja Jokelan päiväkodit, p. 014 266 3239

7.1.2016Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje