Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Wessmanninmäen uusi päiväkoti vastaanottaa ensimmäiset hoitolapset

Wessmanninmäen uusi päiväkoti vastaanottaa ensimmäiset hoitolapset

Jyväskylän varhaiskasvatuksen uusi Wessmanninmäen päiväkoti Vaajakoskella vastaanottaa ensimmäiset hoitolapset torstaina 7.1. Samalla uuteen päiväkotiin siirtyvät lapsiryhmät Vaajakosken päiväkodista sekä alueen kerhotoiminta. Vaajakummun koululla oleva esiopetuksen ryhmä jatkaa nykyisissä tiloissa.

Wesmanninmäen päiväkodissa on hoitopaikat noin 100 lapselle. Toiminta jakautuu kahteen kotipesään ja jokainen kotipesä kolmeen toiminnalliseen pienryhmään. Wessmanninmäen päiväkoti tuli maksamaan 3,9 miljoonaa euroa.

Lasten päivittäistä liikuntaa halutaan lisätä

Uuden päiväkodin tilat on suunniteltu monikäyttöiseksi ja eri tilanteisiin muuttuviksi. Ryhmätilojen lisäksi talossa ovat yhteiset liikunta- ja ruokasali, pienryhmätilat rakenteluun ja leikkimiseen, koti- ja teatterileikkeihin, ateljee taiteelliseen ilmaisuun sekä oma pienkeittiö leipomiseen.

Päiväkodin suunnittelussa on erityisesti huomioitu lasten mahdollisuus liikunnallisiin leikkeihin myös sisällä. Kotipesän nukkumahuoneet muuttuvat pienliikuntatiloiksi ja talon käytävissä voi ajella istumasisäpyörillä ja vatsalaudoilla.

Liikunnan monipuoliset mahdollisuudet jatkuvat piha-alueella. Pihalta löytyvät omat sektorit pienten lasten leikeille ja pallopeleille sekä runsaasti leikkivälineitä. Katokset mahdollistavat pihaleikit ulkona myös sadesäällä. Ensi kesänä pihalle saadaan vielä kasvatuslaatikoita yrttien kasvatukseen ja hyönteishotelli.

Päiväkodin sisätilat pysyvät puhtaina, kun hiekka ja kura huuhdellaan kengistä ja kuravaatteista ulko-ovien vieressä olevilla pesupaikoilla. Ulkovaatteet riisutaan märkäeteiseen, josta löytyvät asianmukaiset tilat niiden säilyttämiseen ja kuivaamiseen.

Liikunta- ja ruokasalia voi varata iltaisin kokoustilaksi

Omalla sisäänkäynnillä varustettua päiväkodin liikunta- ja ruokasalia voi alueen asukkaat ja toimijat varata iltaisin kokoustilaksi. Varaukset hoituvat Sanna Puukari-Pirisen kautta, puhelin 014 266 3293 tai sanna.puukari-pirinen@jkl.fi.

Lisätietoja:
päiväkodinjohtaja Sanna Puukari-Pirinen, Wessmanninmäen päiväkoti, puh. 014 266 3293

7.1.2016Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje