Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kaupunginjohtaja Timo Koiviston uuden vuoden puhe 31.12.2015

Kaupunginjohtaja Timo Koiviston uuden vuoden puhe 31.12.2015

Hyvät kaupunkilaiset! Arvoisat uuden vuoden vastaanottajat!

Uutena vuotena on tapana arvioida kulunutta vuotta ja ehkä hieman myös ennustaa tulevaa. Jos olisin vuosi sitten tältä paikalta ennustanut nyt päättyvän vuoden tapahtumia, metsään olisi todennäköisesti moneltakin osin mennyt. Optimisti kun olen, olisin varmaankin arvioinut maailman kriisien edes jonkin verran rauhoittuvan.

Näin ei ole tainnut käydä edes lähialueellamme Ukrainassa, vaikka se ei viime aikojen uutisoinneissa päällimmäisenä ole ollutkaan. Sodan ja terrorin jatkumisen Syyriassa ja Irakissa olisin ehkä osannut ennakoida. Sen sijaan täysin selvää on, ettei minulla olisi ollut aavistustakaan siitä pakolaisten määrästä, jonka nämä kriisit myös Suomeen toivat...


Maamme kehityksen olisin varmaan myös arvioinut paremmaksi. Toki oli tiedossa jo vuosi sitten, ettei päättyvän vuoden talouskasvu ole kaksista. Samoin yleisesti arvioitiin jo tuolloin, että työttömyys jatkaa kasvuaan. Mutta todennäköisesti olisin uskonut parempaan juuri siksi, että vaikea tilanne oli kaikkien tiedossa. Sen olisi luullut johtavan yhteisymmärrykseen niistä toimista, joilla Suomi käännetään kasvuun. Sen sijaan kuluneen vuoden aikana on välillä syntynyt se mielikuva, ettemme me suomalaiset osaa enää kuin riidellä.

Vuosi sitten olisin siis todennäköisesti arvioinut maailman ja Suomen kehityksen liian myönteisesti. Sen sijaan luulen, että Jyväskylän kaupungin osalta olisin osunut lähemmäs totuutta. Ja kaupunkimme kohdalla myös optimismiin olisi ollut aihetta.

Lue koko puhe kaupunginjohtajan sivuilta »

1.1.2016Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje