Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » diip!-uusia maalauksia. Riitta Uusitalo. Keski-Suomen museossa 6.2.-13.3.2016

diip!-uusia maalauksia
Riitta Uusitalo
6.2.-13.3.2016

Riitta Uusitalo: Istutussuunnitelma/sisustussuunnitelma, akryyli pellavakankaalle, 2015, korkeus 100cm, leveys 150cm. Kuva: Martti Kapanen

Jyväskyläläisen kuvataiteilija Riitta Uusitalon diip!-uusia maalauksia -näyttely Keski-Suomen museossa esittelee hänen vuonna 2015 maalaamiaan akryylimaalauksia. Mullassa olevien mukuloiden lisäksi teosten aiheet löytyvät parvekkeella kasvaneista dahlioista, valoista ja varjoista, vesipisaroista ja heijastuksista sekä pyöreistä muodoista. ”Kaikki kuitenkin alkaa siitä, kun mukulat laitetaan multaan”, Riitta Uusitalo kertoo.

Riitta Uusitaloa: Pitkä kuuma kesä, akryyli pellavakankaalle, 2015, korkeus 100cm, leveys 100cm. Kuva: Martti KapanenMaalaukset on tehty ohuina lasuureina mustalle pohjalle. Niissä on väriä, mutta musta pohja on mahdollistanut värin käytön samaan tapaan kuin puupiirroksessa. Kerroksittain, mutta vähemmällä värimäärällä saa enemmän. Maalauksista löytyy myös pieniä tarinallisia elementtejä.

"Toivon, että maalauksista syntyy ehjä kokonaisuus. Aloitin aikaisin keväällä ja maalaustahti on ollut melko kiivas. Näin on oltava, jotta pysyisin samassa "käsialassa". Tarinanpätkät tulivat sinne itsekseen. Maalatessa mietin koko ajan, miten tämänkin asian voisi tehdä toisin. En taida koskaan löytää omaa viiteryhmääni! Kuvittelin pitkän ja kuuman kesän. Sitä ei tainnut olla, mutta maalatessa senkin voi tehdä”, kuvailee Uusitalo maalausprosessiaan.

Riitta Uusitalo on monialainen taiteilija. Hänet on palkittu muun muassa Valtion lastenkulttuuripalkinnolla, Suomen sarjakuvaseuran Puupäähatulla ja Suomen taideyhdistyksen dukaattipalkinnolla.

Lisätietoja:

Riitta Uusitalo
p. 050-3832253
sp. riitta.uu(at)gmail.com
www.riittauusitalo.com

1.2.2016Tuula Vuolio-Vallenius

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje