Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Intialaisia dokumenttielokuvia ja keskustelua Keski-Suomen museossa pe 8.1.2016

Intialaisia dokumenttielokuvia ja keskustelua Keski-Suomen museossa perjantaina 8.1.2016 klo 16-18

Daljit Amin ohjaaman dokumenttielokuva Sevan aiheena on kulttuuriperinnön säilyttäminen.

Ohj. Daljit Ami
Seva | 2012 | 27 min l S
Karsewa: a Different Story | 2004 l 62 min l S
Pe 8.1.2016 klo 16.00-18.00
Keski-Suomen museon auditorio, Alvar Aallon katu 7
Vapaa pääsy

Tervetuloa katsomaan intialaisen dokumenttielokuvaohjaajan Daljit Amin (s.1971) yhteiskunnallisia asioita käsitteleviä filmejä Keski-Suomen museoon.

Daljit Amin ohjaama Karsewa-elokuva käsittelee uskontoa ja sen mahdollisuutta luoda yhteisöllisyyttä.

Seva-elokuva aiheena on kulttuuriperinnön säilyttäminen, ja filmi herättelee keskustelua instituutioiden ja yksilöiden roolista tässä työssä. Karsewa-elokuva puolestaan käsittelee uskontoa ja sen mahdollisuutta luoda yhteisöllisyyttä. Karsewa välittää syrjimättömyyden viestiä uskonnollisessa diskurssissa. Elokuvat on tekstitetty englanniksi ja filmien jälkeen on mahdollisuus keskustella Daljit Amin kanssa. Keskustelutilaisuus tulkataan tarpeen vaatiessa.

Daljit Ami (s.1971) on palkittu punjabilainen dokumenttielokuvien tekijä ja yhteiskunnallisista asioista kiinnostunut aktivisti. Hän on myös journalisti, kolumnisti ja kääntäjä ja toimii tällä hetkellä Punjabin digitaalisen kirjaston viestintäjohtajana. Hänen elokuvansa käsittelevät punjabilaista yhteiskuntaa muun muassa sosioekonomisista, sosiaalisista ja psykologisista näkökulmista. Punjab on New Delhin lähellä Pohjois-Intiassa sijaitseva osavaltio, jolla on tärkeä asema Intian historiassa ja joka on tunnettu kulttuurielämästään ja maataloudestaan.

Daljit Ami vierailee parhaillaan eurooppalaisissa kaupungeissa, kuten Hampurissa ja Lontoossa. Hän poikkeaa myös Jyväskylässä ja Keski-Suomen museossa.

Elokuvaesitykset järjestää Keski-Suomen museo.

http://daljitami.com -sivulta löytyy lisää tietoa Daljit Amin urasta ja tuotannosta.

Lisätietoja

Shab Hundal
sp. shabnamjit.hundal(at)jamk.fi
p. 040-5767803

31.12.2015Anna Möttönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje