Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Pankki- ja luottokorttimaksaminen päättyy Jyväskylän seudun joukkoliikenteen autoissa 31.12.2015

Pankki- ja luottokorttimaksaminen päättyy Jyväskylän seudun joukkoliikenteen autoissa 31.12.2015

Jyväskylän paikallisliikenteen Linkeissä voi matkoja maksaa vuoden 2016 alusta alkaen joko käteisellä rahalla tai Waltti-matkakortilla. Pankki- ja luottokortit lakkaavat 1.1.2016 alkaen kelpaamasta autoissa maksuvälineenä.

Muutoksen taustalla on Euroopan laajuinen maksupäätelaiteuudistus, joka astuu voimaan kevään 2016 kuluessa. Magneettijuovakortit ovat vanhaa tekniikkaa ja ne vaihdetaan turvallisimpiin sirumaksukortteihin.

Käteisellä rahalla on autoissa mahdollista ladata joko 30 päivän kausilippuja tai arvolippuja enintään 50 eurolla. Rajoitukset ovat käytössä turvallisuussyistä sekä sen varmistamiseksi, että käteisellä maksaville asiakkaalle järjestyy vaihtorahaa.

Pankkikorttiostojen osuus vain 3,3 prosenttia

Pankkikorttimaksaminen on Jyväskylän seudun joukkoliikenteen autoissa ollut yllättävän vähäistä. Marraskuussa 2015 pankki- tai luottokortilla maksettiin linja-autoissa vain 3,3 prosenttia tehdyistä lippuostoista ja -latauksista. Loput 96,7 prosenttia ostoista tehtiin käteisellä rahalla. Ostosummia tarkasteltaessa pankki- ja luottokorttimaksamisen osuus oli noin 11 prosenttia.

Sirukorttimaksamisen mahdollistavista päätelaitteista ja niiden asennuksista syntyvät kustannukset arvioidaan pankkikorttimaksamisen vähäiseen määrään nähden korkeiksi. Sen vuoksi niin joukkoliikenteen järjestäjä kuin liikennöitsijäkin pitävät laitteiden hankintaa paikallisliikenteen autoihin kannattamattomana.

Pankki- tai luottokortti käy edelleen Waltti-matkakorttien ja -latausten maksuvälineenä joukkoliikenteen Linkki-palvelupisteessä (Asemakatu 7 Jyväskylä) sekä Sokoksen lipunmyynnissä (Kauppakatu 24).

Matkakorttien nettilataus viivästynyt

Valtakunnallinen matkakorttien Waltti-nettilatauspalvelu antaa edelleen odottaa itseään. Palvelun käyttöönottopäivästä ei joukkoliikenteen järjestäjällä valitettavasti ole toistaiseksi tietoa.


Lisätiedot:
– joukkoliikenneinsinööri Ari Tuovinen, p. 014 266 7593, ari.tuovinen[at]jkl.fi
– toimitusjohtaja Jaakko Raunio, Jyväskylän Liikenne Oy, p. 0400 499 042

Jyväskylän seudun joukkoliikenne tarjoaa paikallisliikenteen Linkki-palveluita Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alueilla. Liikenteen järjestäjänä toimii Jyväskylän kaupunki ja liikennöitsijänä Jyväskylän Liikenne Oy

18.12.2015Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje