Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän paikallisliikenteessä tehtiin 8444 tonttulakkimatkaa

Jyväskylän paikallisliikenteessä tehtiin 8444 tonttulakkimatkaa

Jyväskylän seudulla vietettiin lauantaina 12.12. Tonttulakkipäivää, jossa tonttuhattuun pukeutuneena sai matkustaa ilmaiseksi koko lauantaipäivän ajan. Tempaus saavutti suuren suosion ja tonttulakki toimi matkalippuna yhteensä 8444 kertaa.

Kaupunkiliikenteen linjojen lisäksi tonttulakein sai matkustaa maksutta myös keskeisillä seutuliikenteen linjoilla Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alueilla. Paikallisliikenteen matkamäärät nousivat tempauksen vuoksi noin 35 prosenttia, kun vertailukohtana käytetään edeltävän lauantain matkustustilastoja.

Muutenkin tempaus meni niin sanotusti nappiin: joukkoliikenneviranomainen sai päivästä häkellyttävän paljon kiitospalautetta. Myös Tonttulakkipäivän valokuvakisa saavutti suosiota sosiaalisen median kanavilla Facebookissa ja Instagramissa. Välittyneet tunnelmat olivat kautta linjan jouluisen hilpeitä ja iloisia, eli juuri sitä mitä tavoiteltiin.

Tempauksen järjestämisestä vastannut Jyväskylän kaupunki kiittää kaikkia Tonttulakkipäivässä mukana olleita. Erityiskiitos tonttutunnelmiin hienosti virittäytyneille matkustajille ja homman kotiin hoitaneille kuljettajille!

Lisätiedot:
– joukkoliikenneinsinööri Ari Tuovinen, p. 014 266 7593, ari.tuovinen[at]jkl.fi
– Tonttulakkipäivän kuvakisan satoa Instagramissa: #linkkijyvaskyla ja #tonttulakkipaiva ja Facebookissa: facebook.dom/linkkijyvaskyla

Jyväskylän seudun joukkoliikenne tarjoaa paikallisliikenteen Linkki-palveluita Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alueilla. Liikenteen järjestäjänä toimii Jyväskylän kaupunki ja liikennöitsijänä Jyväskylän Liikenne Oy.

17.12.2015Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje