Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Toimeentulotuen perusosa pysyy nykytasolla vuonna 2016

Toimeentulotuen perusosa pysyy nykytasolla vuonna 2016

Toimeentulotuen perusosa pysyy samalla tasolla vuonna 2016 kuin tänä vuonna, vaikka kansaneläkeindeksi laskee. Perusosan määrä on tänä vuonna yksinasuvalla 485,50 euroa kuukaudessa. Tasavallan presidentti vahvisti toimeentulotuen perusosaa koskevan lainmuutoksen 17.12.2015.

Toimeentulotuen määrä tarkistetaan vuosittain kansaneläkeindeksin perusteella. Ensi vuonna kansaneläkeindeksi alenee 0,4 %. Tämä alenema laskisi myös toimeentulotuen perusosaa. Jotta ensi vuonna maksettavan toimeentulotuen perusosa säilyy nykytasolla, laissa säädettyä perusosan määrää korotetaan hieman.

Toimeentulotuki on sosiaalihuoltoon kuuluva viimesijainen taloudellinen tuki, jonka tarkoitus on turvata henkilön ja perheen toimeentulo ja edistää itsenäistä selviytymistä. Toimeentulotuen perusosa kattaa tavanomaiset ja välttämättömään toimeentuloon liittyvät menot. Tällaisia menoja ovat muun muassa ruoka, vaatteet, vähäiset terveydenhoitomenot ja vastaavat jokapäiväiseen elämiseen kuuluvat menot.

Sosiaali- ja terveysministeriö 17.12.2015 tiedote asiasta
http://stm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/toimeentulotuen-perusosa-pysyy-nykytasolla-vuonna-20-2

17.12.2015 julkaistu uutinen samalla otsikkolla on päivitty klo 16.10 uudella STM:n tiedotteella.

Aiempi uutinen perustui STM:n 7.12.2015 julkaistuun kuntainfoon
http://stm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/toimeentulotuen-perusosa-pysyy-nykytasolla-vuonna-20-1

www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/toimeentulotuki

17.12.2015Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje