Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Anna palautetta Jyväskylän Kauppakadun pihakadun suunnitelmaluonnoksesta

Anna palautetta Jyväskylän Kauppakadun pihakadun suunnitelmaluonnoksesta

Kauppakadun pihakadun suunnitelma on nyt luonnosvaiheessa ja kadulle ehdotetut ideat tarvitsevat kadunkäyttäjien ja kaupunkilaisten kommentointia. Kommentointi tapahtuu eHarava-verkkopalvelussa. Kysely löytyy osoitteesta http://query.eharava.fi/1421 ja se on auki 22.12 asti. Kyselyyn voi vastata paperilomakkeella Kasvisravintola Katriinassa ja Jyväskylä-infossa Forumissa niiden aukioloaikoina.

Yleisöpalautteen lisäksi kartoitetaan kadun kivijalkayrittäjien mielipiteitä ja yrityskohtaisia ideoita tai tarpeita. Suunnitelmaa työstetään ja kehitetään saatujen kommenttien perusteella. Tavoitteena on, että suunnitelma valmistuu alkuvuodesta 2016 ja sitä päästään toteuttamaan tulevan kesän alusta.

Kauppakatu muutettiin viime keväänä väliaikaisin järjestelyin pihakaduksi Kilpisenkadun ja Vaasankadun välillä. Muutos liittyy keskustan kehittämiseen ja sen viihtyisyyden parantamiseen. Taustalla on myös kaupunginhallituksen vuonna 2012 tekemä päätös kyseisen katujakson muuttamisesta kävelypainotteiseksi kaduksi.

Kesän päätyttyä kaupunkilaisilta ja pihakadun yrittäjiltä kerättiin palautetta pihakadusta ja kehitysehdotuksia jatkosuunnittelua varten. Kesällä katuosuudella tehtiin suunnittelun tausta-aineistoksi myös havainnointitutkimus oleskelusta, liikennelaskentaa ja pysäköintitutkimus.

Kadun käyttötarkoituksen muuttaminen on avannut mahdollisuuden erilaisille kokeiluille, joita voidaan tarvittaessa räätälöidä uudelleen nopealla aikataululla. Viime kesältä saadun palautteen perusteella suunnitelmaluonnokseen on lisätty katujärjestelyjen selkeyttä, vihreyttä sekä oleskelu- ja pysäköintipaikkoja.


Lisätietoja:
- projektipäällikkö Pirkko Flinkman, Jyväskylän kaupunki, p. 050 568 7846, pirkko.flinkman[at]jkl.fi
- maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski, p. 014 2665 060, mervi.vallinkoski[at]jkl.fi

9.12.2015Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje