Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskyläläisille lapsiperheille entistä laadukkaampaa kotipalvelua – seitsemän kotipalveluyritystä tuottanut yritykselleen laatukäsikirjan

Jyväskyläläisille lapsiperheille entistä laadukkaampaa kotipalvelua – seitsemän kotipalveluyritystä tuottanut yritykselleen laatukäsikirjan

Jyväskyläläiset lapsiperheet saavat nyt entistä laadukkaampaa kotipalvelua. Seitsemän lapsiperheiden kotipalvelua Jyväskylässä tarjoavaa palvelusetelituottajaa on kehittänyt laatua ja osaamistaan sekä tuottanut yritykselleen laatukäsikirjan.

2013 käynnistyneessä Osaamista ja toimintamalleja lapsiperheiden kotipalveluyrittäjälle -hankkeessa Jyväskylän kaupungin lapsiperheiden kotipalvelun palvelusetelituottajat ovat kehittäneet osaamistaan, verkostoituneet muiden alan toimijoiden kanssa sekä saaneet työkaluja yrittäjänä toimimiseen sekä omaan jaksamiseen. Tällä hetkellä palvelusetelituottajia on yhteensä 26.

Laatukäsikirjan myötä mahdollisuus hakea valtakunnallista laatusertifikaattia

Nyt päättyvän hankkeen laatukoulutuksessa seitsemän yritystä on tuottanut yritykselleen laatukäsikirjan. Tähän mennessä Keski-Suomessa ainoastaan yhdellä lapsiperheiden kotipalveluja tuottavalla yrityksellä on valtakunnallinen laatusertifikaatti.
– Näille seitsemälle yrityksille ja yritysten laatukäsikirjoille on tehty ulkopuolinen laadunarviointi. Nyt yritykset voivat halutessaan hakea laatusertifikaattia kotipalvelujen laatulautakunnalta. Sertifikaatti kertoo, että yrityksen toiminta ja palvelut ovat valtakunnallisen laatukriteeristön mukaiset, selvittää hanketta koordinoiva osaamispäällikkö Sirkka Salvi Jyväskylän kristilliseltä opistolta.

– Tämä on todella hieno asia. Näin asiakkaamme saavat entistä laadukkaampaa ja luotettavampaa kotipalvelua ja yrittäjille laatujärjestelmä tarjoaa välineen kehittää omaa toimintaansa ja osaamistaan, palveluesimies Sari Paananen Jyväskylän kaupungin varhaisen tuen palveluista kertoo tyytyväisenä.

Laatukäsikirjaan on kirjattu yrityksen arvot ja toiminta-ajatus, asiakastyön prosessit sekä muun muassa sopimuksiin, työhyvinvointiin, talouteen ja viestintään liittyviä asioita.

Osaamista ja toimintamalleja lapsiperheiden kotipalveluyrittäjälle -hanketta koordinoi Jyväskylän kristillinen opisto ja päähankekumppaneina ovat Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän kotitalousoppilaitos, palvelusetelituottajat sekä Suomen kotityöpalveluyhdistys ry. Hanketta on rahoittanut Pirkanmaan ELY-keskus.

Jyväskylän kaupungin lapsiperheiden kotipalvelu pääosin palvelusetelillä

Jyväskylän kaupungissa lapsiperheiden kotipalvelua järjestetään pääosin palvelusetelillä eli ostetaan yksityisiltä yrityksiltä. Jyväskyläläiset lapsiperheet voivat saada kotipalvelua pidempiaikaiseen tai lyhytaikaiseen palvelutarpeeseen. Kotipalvelun haetaan palveluohjaajalta. Myöntävän päätöksen saatuaan perhe saa palvelusetelin, jolla he voivat ostaa kotipalvelua kaupungin hyväksymiltä palveluntuottajilta, jotka on listattu Klemmari.info -sivuille.


Osaamista ja toimintamalleja lapsiperheiden kotipalveluyrittäjälle -hankkeen ja laatukoulutuksen päätöstilaisuutta vietetään 10.12. Median edustajat ovat tervetulleita tapaamaan hankkeen toimijoita ja kotipalveluyrittäjiä 10.12 klo 14.30 ravintola Figaroon, Asemakatu 4, Jyväskylä.

www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/perheidenvarhainentuki/kotipalvelu
www.kotityopalvelut.fi/index.php/yrityksille/infoa


Lisätietoja:
palveluesimies Sari Paananen, p. 014 266 3502, Jyväskylän kaupunki, varhaisen tuen palvelut
Osaamispäällikkö Sirkka Salvi, p. 050 389 9648, Jyväskylän kristillinen opisto

8.12.2015Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje