Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskyläläiset osallistuivat lasten ja nuorten taidefestivaaliin Jaroslavlissa 1.-5.12.2015

Jyväskyläläiset osallistuivat lasten ja nuorten taidefestivaaliin Jaroslavlissa 1.-5.12.2015

Pyry, Pinja, Paju ja Pihla maalaustyöpajassa Pertti Karjalaisen avustamana. Venäjän kulttuuriministeriö oli kutsunut jyväskyläläisiä osallistumaan ystävyyskaupunki Jaroslavlissa järjestettyyn kansainväliseen lasten ja nuorten taidefestivaaliin joulukuun alussa. Jaroslavlin taidekoulu 4:n opettajat ja kuvataiteilija Pertti Karjalainen olivat järjestäneet monipuolisen ja mielenkiintoisen ohjelman.

Suomalaiset ja taidekoulu 4:n johtaja Irina Lisovskaja yhteistyössä toteutetun ympäristötaideteoksen edustalla. Taideteos valmistettiin Pertti Karjalaisen ohjauksessa Yaroslavlin 1000-vuotisen historian kunniaksi vuonna 2010.Lapset ja nuoret saivat viikon aikana mieleenpainuvan kokemuksen venäläisestä kuvataiteesta ja sen opettamisesta. Kaikilta osallistujilta jäi Yaroslavliin kuvataidenäyttelyyn kevään ajaksi Suomessa tehtyjä piirustuksia ja maalauksia. Yaroslavlin televisio kertoi suomalaisten mukanaolosta pääuutislähetyksessään, mikä oli haastatteluineen ainutlaatuinen elämys. Lisäksi Pertti Karjalainen piti esitelmän taidekasvatuskonferenssissa ja luovutti Yaroslavilin kaupunginjohtajalle Jyväskylän kaupunginjohtajan lähettämän lahjan.

Parasta viikossa oli tutustuminen venäjän kieleen, taiteeseen ja kulttuuriin. Erityisesti suomalaisia osallistujia ilahduttivat työpaja eläintarhassa, tutustuminen ystävällisiin ihmisiin, huikean upeat musiikki- ja tanssikonsertit, hienot historialliset rakennukset sekä omatoiminen lenkkeily Volgan rannalla. Lapset ja nuoret haluaisivat viedä kotiin tuliaisiksi pienen kesyn apinan, hotellin aamupalan, venäjän kielen opiskelua ja saada venäläisiä vieraita joskus kylään omaan kotiin.

Paju, Pihla, Pinja ja Pyry Volgan utuisella rannalla.Kansainväliseen lasten ja nuorten taidefestivaaliin Jaroslavlissa Venäjällä 1.-5.12.2015 osallistuivat Jyväskylästä kuvataiteilija Pertti Karjalainen, tulkki Sisko Manninen, valokuvataiteilija Martti Kapanen, festivaalin osallistujat Pihla (17v.), Paju (14v.), Pinja (12v.) ja Pyry (10v.) Kilpeläinen sekä huoltaja Tuija Kilpeläinen.

Teksti: Tuija Kilpeläinen

Kuvat: kuvaaja Tuija Kilpeläinen
Pyry, Pinja, Paju ja Pihla maalaustyöpajassa Pertti Karjalaisen avustamana.
Suomalaiset ja taidekoulu 4:n johtaja Irina Lisovskaja yhteistyössä toteutetun ympäristötaideteoksen edustalla. Taideteos valmistettiin Pertti Karjalaisen ohjauksessa Yaroslavlin 1000-vuotisen historian kunniaksi vuonna 2010.
Paju, Pihla, Pinja ja Pyry Volgan utuisella rannalla.

7.12.2015Kirsti Lehtola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje