Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän paikallisliikenteen vanhan lippujärjestelmän matkakorttien käyttö päättyy 31.12.2015

Jyväskylän paikallisliikenteen vanhan lippujärjestelmän matkakorttien käyttö päättyy 31.12.2015

Jyväskylän seudun joukkoliikenteen Linkeissä matkustetaan ensi vuoden alusta alkaen yksinomaan Waltti-järjestelmän lipuilla. Vanhan lippujärjestelmän matkakorttien kelpoisuus päättyy 1.1.2016

Jyväskylän seudun joukkoliikenteessä otettiin kesällä 2015 käyttöön uuden lippujärjestelmän Waltti-lipputuotteet. Niiden rinnalle jäivät käyttöön vielä aiemman lippujärjestelmän kaupunkilipputuotteet, eli Jyväskylän Liikenne Oy:n väriltään siniset 10 ja 40 matkan matkakortit sekä punaiset kausikortit.

Vanhojen lippujen myynti ja lataus lopetettiin kesäkuun 2015 lopussa, mutta ostetuille lipuille annettiin käyttöaikaa vuoden loppuun saakka. Viimeinen käyttöpäivä 31.12.2015 lähestyy, joten jäljellä olevat matkat kannattaa nyt pikaisesti hyödyntää. Ensi vuoden alusta alkaen ei vanhan järjestelmän lipuilla voi enää matkustaa.


Vuosilipun hyvittäminen

Vanhoille lipputuotteille annetun pitkän siirtymäajan vuoksi käyttämättä jääneitä matkoja ei pääsääntöisesti korvata tai hyvitetä. Jos kortin sisältöä ei ehdi hyödyntää joulukuun aikana ja matkoja jää käyttämättä, ne jäävät lipunomistajan tappioksi.

Ainut hyvitettävä lippu on vuoden kausilippu edellyttäen, että sen matka-aika jatkuu vuoden 2016 puolelle. Hyvityksen saamiseksi aiemman lippujärjestelmän voimassa olevan vuosilipun ostaneita pyydetään kääntymään ennen vuodenvaihdetta joukkoliikenteen Linkki-palvelupisteen puoleen. Hyvitysasiat käsitellään vain Linkki-palvelupisteessä. Hyvitys tarkoittaa vuosilipussa jäljellä olevan matka-ajan tai sen laskennallisen arvon siirtämistä uudelle Waltti-matkakortille.

Entisen lippujärjestelmän matkakorteista maksettuja korttimaksuja ei palauteta. Vanhan kortin voi hävittää talousjätteen mukana tai säilyttää vaikka muistona.


Uuden Waltti-kortin hankkiminen

Uuden Waltti-järjestelmän matkakortteja voi ostaa Linkki-palvelupisteestä (Asemakatu 7) ja Jyväskylän Sokoksen lipunmyynnistä. Waltti-matkakortille ladataan oston yhteydessä ensimmäinen lipputuote, joko kausi- tai arvolippu. Uudesta kortista peritään lisäksi 5 euron korttimaksu.

Korttimaksulta ja asiointikäynniltä säästyy, jos tilaa Waltti-kortin nettipalvelusta. Nettipalvelun kautta hankitut kortit tulevat postitse kotiin 7-14 vuorokauden kuluessa tilaamisesta. Waltti-nettipalveluun voi suunnistaa osoitteen http://linkki.jyvaskyla.fi/liput/waltti/lipunmyynti kautta.


Jyväskylän seudun joukkoliikenne tarjoaa paikallisliikenteen Linkki-palveluita Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alueilla. Liikenteen järjestäjänä toimii Jyväskylän kaupunki ja liikennöitsijänä Jyväskylän Liikenne Oy.


Lisätiedot: kuljetussuunnittelija Toni Tamminiemi, p. 014 266 4021, toni.tamminiemi[at]jkl.fi

4.12.2015Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje