Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Sururyhmä tukee lapsensa tai nuorensa menettäneitä vanhempia Jyväskylässä – ryhmä käynnistyy tammikuussa

Sururyhmä tukee lapsensa tai nuorensa menettäneitä vanhempia Jyväskylässä – ryhmä käynnistyy tammikuussa

Sururyhmä lapsensa tai nuorensa menettäneille vanhemmille käynnistyy jälleen tammikuussa Jyväskylän perheneuvolassa.

Ryhmässä surua käydään yhdessä läpi muiden vastaavaa kokeneiden vanhempien kanssa, sairaalapastorin ja sosiaalityöntekijän vetämänä.

– Tarkoituksena on tukea ja auttaa vanhempia menetyksen käsittelyssä. Pohdimme yhdessä kuolemaan liittyvien tunteiden ja reaktioiden tunnistamista ja niiden jakamista turvallisella tavalla, kertoo johtava sosiaalityöntekijä Eeva Nyberg perheneuvolasta.

Ryhmä kokoontuu Jyväskylän perheneuvolassa seitsemän kertaa tammikuusta huhtikuuhun. Sururyhmä-toimintaa on järjestetty jo useamman vuoden ajan. Ryhmä toteutetaan kerran vuodessa.

Sururyhmä järjestetään Jyväskylän kaupungin perheneuvolan ja Jyväskylän seurakunnan yhteistyönä.

Ryhmään voi ilmoittautua sairaalapastori Asta Rusaselle, p. 050 413 9294.

Perheneuvolassa keväällä myös muita ryhmiä vanhemmille

Perheneuvolassa toimii myös muita ryhmiä perheiden auttamiseksi. Ryhmissä voi jakaa kokemuksia samassa elämäntilanteessa olevien kanssa ja näin löytää uusia selviytymisen keinoja. Ohjaajina toimivat alan ammattilaiset, joita sitoo vaitiolovelvollisuus.

Alkuvuodesta käynnistyviä ryhmiä ovat muun muassa Isän paikka – vanhemmuusryhmä miehille, Tahdolla ja taidolla – parisuhteen parhaaksi, parisuhteensa kehittämisestä kiinnostuneille vanhemmille, Mitä kieltää, mitä sallia -ryhmä, murrosikäisten vanhemmille, sekä Eroseminaari eronneille tai eroa harkitseville vanhemmille.

Ryhmät ovat maksuttomia ja ne ovat tarkoitettu alle 18-vuotiaiden lasten vanhemmille. Jyväskylän kaupungin perheneuvola palvelee jyväskyläläisten lisäksi myös Hankasalmen, Joutsan, Laukaan, Luhangan, Muuramen, Petäjäveden, Toivakan ja Uuraisten asukkaita.

Ryhmiin ilmoittaudutaan ja lisätietoja saa soittamalla perheneuvolaan p. 014 266 3590.

www.jyvaskyla.fi/perheneuvola/ryhmat

Lisätietoja: perheneuvolan johtava sosiaalityöntekijä Eeva Nyberg p. 014 266 3590 ja perheneuvolan psykologi Kirsi Tiainen p. 014 266 3590

3.12.2015Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje