Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Reetta Ahosen lehtimaja ja väripuupiirroksia Galleria Ratamossa

Reetta Ahosen lehtimaja ja väripuupiirroksia Galleria Ratamossa

Olen kuvataiteilija, taidegraafikko ja taidehistorioitsija. Välillä myös opetan em. aineita. Asun Imatralla ja työskentelen omalla työhuoneellani. Joskus työskentelen myös taiteilijaresidensseissä ulkomailla, pääasiassa Italiassa. Teoksiani on ollut esillä monissa kotimaisissa ja kansainvälisissä näyttelyissä ja olen teoksillani saanut palkintoja ja tunnustuksia sekä apurahoja kuvataiteelliseen työskentelyyn. Puupiirroksiani on useissa julkisissa kokoelmissa ja kolmiulotteisia teoksiani kahdessa rakennetun ympäristön prosenttitaidekohteessa.


Reetta Ahonen: Prato, 2011, puupiirros

Työskentelyssäni peruskysymykset kuten ihmisen suhde elinympäristöönsä, luontoon tai rakennettuun ympäristöön kiinnostaa minua edelleen. Katselen ympäristöä usein epäsuorasti, heijastumina tai erilaisina kerrostumina, näkemisen ja tietämisen yhteen kietoutumina. Havaitseminen on minulle aktiivinen prosessi ja siihen kytkeytyy usein huomaamattomiakin esioletuksia. Havaintoni ovat näkemisen ja tietämisen yhteen kietoutumia, kuva ei aina olekaan todellisuuden jatkumoa. Käytän maisemallisia tai rakennettuja elementtejä ikään kuin peitetarinana, jonka avulla voi tavoittaa hetken jonka muistamme, vaikka olemme sen jo unohtaneet.

Teokseni ovat yleensä suurikokoista taidegrafiikkaa. Pääosin yhtä laattaa käyttäen vedostan mustavalkoisia tai useista päällekkäisistä läpikuultavista tai peittävistä värikerroksista muodostuvia kuvia. Tässäkin näyttelyssä on öljyväripuupiirroksia.


Reetta Ahonen: Lehtimajani, 2014, vaneri, videokuva

Kuitenkin viime vuosina vedostetun grafiikan ohella olen kiinnostunut materiaalieni paperin ja vanerin kolmiulotteisesta käyttämisestä. Puupiirtäjälle vaneri on laattamateriaali. Työstämällä laattamateriaaliani eri tavoin rakennan teoksia, reliefejä, eri tavoin muunneltavia reliefimäisiä pintoja tai tilallisia installaatioita. Joskus yhdistän teokseen videokuvaa. Teokseni Lehtimajani muodostuu vanerista, joka on läpikaiverrettu kuviolliseksi. Rakennelma on muunnettavissa tilan mukaan. Rakennelman ulkopintaan heijastetaan mustavalkoista, mykkää videokuvaa haavanlehtien havinasta tuulessa. Valo muodostaa kiinnostavia kuviollisia lisäpintoja kaivertamattomille pinnoille ja tilaan.

Taiteilijan kotisivu...


3.12.2015-10.1.2016
Reetta Ahonen: Basic Things
Puupiirroksia ja installaatioita

Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä
avoinna ti-su klo 11-18, vapaa pääsy
puh. 014 266 4389
ratamo(at)jkl.fi
www.jyvaskyla.fi/ratamo

2.12.2015Jukka Partanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje