Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Samuli Heimosen kuraattorinkierros Jyväskylän taidemuseossa perjantaina 4.12.klo 16.30–17.30

Samuli Heimosen kuraattorinkierros Jyväskylän taidemuseossa perjantaina 4.12.klo 16.30–17.30

”Mitä on keskisuomalainen taide? Ketkä ovat keskisuomalaisia taiteilijoita? Lähdin kuratoimaan keskisuomalaisen nykytaiteen katselmusta aidosta uteliaisuudesta. Halusin tutustua täällä asuviin ja täältä lähtöisin oleviin taiteilijoihin. Halusin tietää, millaista taidetta täällä tehdään, ja näkyykö tämä seutu jotenkin taiteilijoiden teoksissa.”

”Näyttelyyn mahtuu monenlaisia tekijöitä. Mukana on pitkän linjan ammattilaisia, nuoria lupauksia, löytöjä ja keskipolven taiteilijoita.”

pe 4.12. klo 16.30–17.30
Kuraattorin kierros
Matkalla maan keskipisteeseen -näyttelyssä
Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23
vapaa pääsy

Matkalla maan keskipisteeseen -näyttelyn taiteilija- ja teosvalinnoista sekä ripustuksesta vastaavat saarijärveläissyntyinen kuvataiteilija Samuli Heimonen ja Jyväskylässä pitkän museouran tehnyt taidehistorioitsija, freelancer-tutkija Teija Isohauta. Kuraattorin kierroksella perjantaina 4.12. Samuli Heimonen esittelee näyttelyn ja kertoo miten taiteilijat ja teokset on valittu.

Samuli Heimonen
Saarijärvellä syntynyt kuvataiteilija asuu ja työskentelee nykyisin Jyväskylässä ja Kangasniemellä. Hän aloitti taideopinnot Oriveden opistossa 1994, minkä jälkeen jatkoi Taideteollisessa korkeakoulussa, josta valmistui taiteen maisteriksi 2002. Heimonen on osallistunut yhteisnäyttelyihin vuodesta 1998, ensimmäisen yksityisnäyttelynsä hän piti 2000. Suuren yleisön tietoisuuteen hän nousi Vuoden nuorena taiteilijana 2008.


Näyttelytiedote

10.1.2016 saakka
Matkalla maan keskipisteeseen
Nykytaidetta Keski-Suomessa 2015
Jyväskylän taidemuseo
avoinna ti–su klo 11–18
Tuomo Blomqvist
Marjatta Holma
Arja Karppinen-Rekola
Kalle Leino
Päivi Meriläinen
Tiina Pyykkinen
Kyllikki Rämänen
Kimmo Schroderus
Noora Schroderus

Portfoliohakuun osallistui 162 keskisuomalaista tai keskisuomalaiseksi itsensä tuntevaa taiteilijaa, joista näyttelyyn kuraattorit valitsivat 20. Näyttelykokonaisuuden ensimmäiset osat olivat esillä kesäkaudella 2015 Galleria Jarskassa Tapperien Juholassa Saarijärvellä sekä Keuruun museossa. Saarijärvellä oli esillä Naoji Ishiyaman teoksia ja Keuruulla Kirsi Tapperin sekä Noora Tapperin veistoksia. Syyskaudella keskisuomalaiseen nykytaiteeseen voi tutustua Jyväskylän taidemuseon lisäksi Saarijärven museossa, jossa on esillä teoksia Jan Ijäkseltä, Kati Immoselta, Kapalta, Jyrki Markkaselta, Mika Natrilta, Anna Ruthilta, Henna Vainiolta ja Sirpa Varikselta.


Matkalla maan keskipisteeseen verkkosivu www.matkalla.keskisuomentaide.fi

Lisätietoja
Leena Lokka, Jyväskylän taidemuseo, puh. 050 542 0527, leena.lokka(a)jkl.fi

27.11.2015Leena Lokka

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje