Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jorma Hynninen ja Lilli Paasikivi tähdittävät Jyväskylä Sinfonian 60-vuotisjuhlakonserttia 9.12.

Jorma Hynninen ja Lilli Paasikivi tähdittävät Jyväskylä Sinfonian 60-vuotisjuhlakonserttia 9.12.


Jorma HynninenJean Sibeliuksen 150- ja Jyväskylä Sinfonian 60-vuotisjuhlavuosi huipentuu konserttiin keskiviikkona 9.12. Jyväskylän teatteritalolla, kun ohjelmassa on Sibeliuksen Kullervo. Suuren viisiosaisen teoksen solistiksi saapuu roolia vuosikymmenet tehnyt baritoni Jorma Hynninen; Kullervon sisaren roolin tulkitsee mezzosopraano Lilli Paasikivi. Mukana on myös Mieskuoro Sirkat Nikke Isomöttösen valmentamana.

Juhlan kunniaksi orkesteri sekä kuoro täydentyvät Tampereen Musiikkiakatemian opiskelijoilla, joten lavalle nousee lähes 70 hengen suurorkesteri sekä 60-henkinen kuoro.

Kullervon lisäksi konsertin alkupuolella kuullaan orkesterin syntymäpäivälahjat: kauden teemasäveltäjä Éric Tanguylta sekä ylikapellimestari Ville Matvejeffilta tilatut uudet teokset. Tanguyn teos kantaa nimeä Matka; Matvejeffin teos puolestaan on nimeltään Lakeside Rendezvous ja täydentää hänen Les Rendezvous -trilogiaansa, josta vuonna 2006 on ilmestynyt ensimmäinen osa Seaside Rendezvous. Aiemmin ilmoitetusta poiketen Magnus Lindbergin teosta EXPO ei kuulla konsertissa, vaan sen tilalla kuullaan Lindbergin Jubilees-teoksesta osat III ja V.

Taiteilijatapaamisessa klo 18.15 on paikalla Jorma Hynninen.

Lue lisää konsertista
Ville Matvejeff
Lilli Paasikivi
Mieskuoro Sirkat
Kuvapankki

Liput:
26 / 24 / 12 € teatterin lippumyymälästä tai
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä

Lisätiedot:
Viestintä- ja markkinointipäällikkö Jenni Hakola
p. 014 266 4167
jenni.hakola[at]jkl.fi

26.11.2015Jenni Hakola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje