Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä lapsiperheiden jaksamista vahvistetaan päiväkuntoutuksella

Jyväskylässä lapsiperheiden jaksamista vahvistetaan päiväkuntoutuksella

Mattilan perhetukikodin yhteydessä juuri käynnistynyt perheiden päiväkuntoutus Paatti auttaa jyväskyläläisiä lapsiperheitä jaksamaan paremmin kotona ja arjessa. Palveluun ohjaudutaan lastensuojelun sosiaalityön kautta.

Päiväkuntoutuksessa perhe asuu kotona ja osallistuu yksilöllisesti suunniteltuun päiväkuntoutukseen, joka kestää noin kahdeksan viikkoa. Päiväkuntoutus on koko perheen palvelu.

Kuntoutuksen ajan perhe asuu omassa kodissaan

Kuntoutuksen aikana perhe asuu omassa kodissaan ja käy Paatissa päivisin kolmena, neljänä arkipäivänä viikossa. Kuntoutukseen kuuluu myös kotijakso. Kuntoutus suunnitellaan kunkin perheen tilanteen ja tarpeen mukaan.
– Työntekijät tutustuvat perheeseen jo ennen kuntoutusjaksoa. Perhe onkin alusta alkaen mukana kuntoutuksen suunnittelussa, sosiaalityöntekijä Hanna Hämäläinen valottaa periaatteita.

Paatissa noudatetaan selkeää päivärytmiä. Kuntoutus koostuu keskusteluista, toiminnasta ja vertaistuesta. Työskentelyteemoina ovat muun muassa vanhemmuus, parisuhde, lasten kasvatus ja jokaisen perheen yksilölliset asiat.
– Paatissa voi samanaikaisesti olla kahdesta neljään perhettä. Tärkeä osa kuntoutusta onkin vertaistoiminta muiden perheiden kanssa, Hanna Hämäläinen selvittää.

Avoimuus ja asiakaslähtöisyys keskeistä

Jyväskylän kaupungin lastensuojelussa on kehitetty lastensuojelun avopalveluita aktiivisesti, tiiviisti asiakkaita kuunnellen.
– Palveluja kehitetään lastensuojelulain ja kaupunkistrategian hengessä monipuolisemmiksi, yhdessä asiakkaiden kanssa, lastensuojelun palvelupäällikkö Tarja Anttonen kertoo.
– Päiväkuntoutus Paatin tärkeitä arvoja ovat avoimuus ja luottamus. Käytämme työssämme avointa dokumentointia. Päiväkuntoutusta myös kehitetään ja arvioidaan yhdessä työntekijöistä ja asiakkaista koostuvan Paatti-Raadin kanssa, Mattilan perhetukikodin johtaja Pia Liukkonen sanoo.

Mattilassa myös kriisi- ja vastaanotto-osasto ja tuetun asumisen yksikkö lapsiperheille

Mattilan perhetukikodin kriisi- ja vastaanotto-osastolla on paikka seitsemälle lapselle. Mattilan osasto palvelee ympärivuorokautisesti Jyväskylän seudun lastensuojelutarpeessa olevia alle 12-vuotiaita lapsia. Lapsen sijoitus osastolle on määräaikaista.

Mattilan perhetukikodin tuetun asumisen perheyksikkö (TUAS) tarjoaa jyväskyläläisille lapsiperheille tuettua asumista lastensuojelun avohuollon tukitoimena. Perhetukikodilla on käytössä tällä hetkellä seitsemän erikokoista asuntoa, joissa perheet asuvat kuukaudesta puoleen vuoteen.

Perhetukikodin palveluihin kuuluu myös lyhytaikainen perhehoito lapsille. Mattilan perhetukikodin kaikkiin palveluihin ohjaudutaan lastensuojelun sosiaalityön kautta.

www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/lastensuojelu/avohuollontuki/paivakuntoutus

Lisätietoja:

Lastensuojelun palvelupäällikkö Tarja Anttonen, p. 014 266 3447
Mattilan perhetukikodin johtaja Pia Liukkonen, p. 014 266 3531
sosiaalityöntekijä Hanna Hämäläinen, p. 014 266 7289

25.11.2015Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje