Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kulttuurimuuvit-elokuvakiertue pysähtyy Jyväskylässä 27.11.

Kulttuurimuuvit-elokuvakiertue pysähtyy Jyväskylässä 27.11.

Taiteen edistämiskeskuksen, Keski-Suomen elokuvakeskuksen ja keskisuomalaisten kuntien kanssa yhteistyössä toteutettu Kulttuurimuuvit-elokuvakiertue saapuu Jyväskylään perjantaina 27.11.

Jyväskylän pääkirjaston Minnansalissa (Vapaudenkatu 39-41) kello 13 alkavassa tilaisuudessa näytetään elokuva ”Tuhat kertaa hyvää yötä” ja sen jälkeen vapaamuotoisessa keskustelutuokiossa taiteen ja hyvinvoinnin läänintaiteilija Pauliina Lapio jututtaa tanssitaiteilija Sanaz Hassania.

− Keski-Suomessa kahdeksalla paikkakunnalla vierailevan elokuvakiertueen ideana on tuoda matalalla kynnyksellä taide- ja kulttuurielämyksiä lähelle ihmisiä. Näytöksen jälkeen pidettäviin keskustelutilaisuuksiin on kutsuttu vieraiksi kulttuuritaustoiltaan erilaisia taiteilijoita, jotka syventävät elokuvan sanomaa kertomalla omasta urastaan, taustastaan ja elokuvan herättämistä ajatuksista, Pauliina Lapio luonnehtii kiertueen tarkoitusta.

”Tuhat kertaa hyvää yötä” on koskettava draama sotavalokuvaajana toimivan Rebeccan elämästä (Juliette Binoche). Sen on ohjannut norjalainen Erik Poppe, joka dokumentoi vuosien ajan sotia ja aseellisia konflikteja työskennellessään valokuvaajana mm. Reutersille. Elokuvan teema pureutuu mediakasvatuksen ja taiteilijuuden kautta moniin eettisiin ja inhimillisiin kysymyksiin, joista keskustellaan puhujavieraan kanssa. − Elokuva on herättänyt vahvoja tunnetiloja, sillä aihe on hyvin ajankohtainen. Paikalle voi tulla vain kuuntelemaan taiteilijan kertomusta, mutta halutessaan voi myös osallistua keskusteluun, Lapio toteaa.

Minnansalin tilaisuuden puhujavieras Sanaz Hassani on tanssitaiteilija, koreografi ja tanssin opettaja. Jyväskylässä asuva monipuolinen tanssin ammattilainen on menestynyt kilpaurallaan niin Suomessa kuin ulkomailla ja tällä hetkellä hän mm. luotsaa omaa tanssiryhmäänsä Urban Movements Companya.

Tuhat kertaa hyvää yötä -elokuvan (2014) ikäraja on 12 vuotta. Tilaisuuteen on vapaa ja esteetön pääsy.

Lisätietoja Kulttuurimuuvit-elokuvakiertueesta Keski-Suomen elokuvakeskuksen sivuilta:
http://www.ksek.fi/yhdistys/ajankohtaista/127-kulttuurimuuvit-elokuvakiertue-keski-suomessa-ja-keskustelua-vierailevien-taiteilijoiden-kanssa

https://www.facebook.com/events/497018373826732/

Lisätietoja:
kulttuurituottaja Terho Valkonen
Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut
p. 014 266 4045
terho.valkonen(at)jkl.fi

www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/palvelut

20.11.2015Pirjo Piispanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje