Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Pasi Rauhala kertoo Kotimuseo-projektistaan ja esittelee uudistetun näyttelyn Jyväskylän taidemuseossa pe 27.11.

Kuvataiteilija Pasi Rauhala kertoo Kotimuseo-projektistaan ja esittelee uudistetun näyttelyn Jyväskylän taidemuseossa pe 27.11.

Pasi Rauhalan Kotimuseo on asettunut osaksi grafiikan kokoelmanäyttelyä Oravien aarteita 2013 lähtien. Yleisö on kokenut Pasin mielenkiintoiseksi. Monet kitaraa rämpyttäneeseen Pasiin törmänneistä ovat kyllä säikähtäneet. Kuvataiteilija Pasi Rauhala on kertomassa yleisölle Kotimuseo-projektistaan ja esittelemässä uudistunutta näyttelyä Jyväskylän taidemuseossa perjantaina 27.11. klo 18–19.

Pasi Rauhalan Kotimuseo, Koti-Ikävä

Suomen Taidegraafikot ry:n kokoelmanäyttelyssä Oravien aarteita
Jyväskylän taidemuseon Holvi, kolmas kerros
Kauppakatu 23
avoinna ti–pe klo 11–18

Taiteilijatapaaminen Pasi Rauhalan kanssa pe 27.11. klo 18–19, vapaa pääsy

Viestimien edustajille: Tervetuloa tiedotustilaisuuteen Jyväskylän taidemuseoon, Kauppakatu 23, perjantaina 27.11. klo 13–14. Pasi Rauhala on paikalla kertomassa Kotimuseo-projektistaan sekä esittelemässä Jyväskylän taidemuseossa esillä olevan Koti-ikävä-näyttelyn. Jos haluatte varata haastatteluajan perjantaina 27.11., niin olkaa yhteydessä Leena Lokkaan, puh. 050 542 0527, leena.lokka(at).jkl.fi


Pasi Rauhalan Kotimuseo, Koti-ikävä

Keväällä 2013 avautunut Pasi Rauhalan Kotimuseo on kokenut uudistuksen Pasiin ihastuneen Ritvan tultua kylään. Vaikka tyttöystävän, kavereiden ja harrastusten myötä Pasi on asettunut Jyväskylään ei koti-ikävältäkään vältytä. Mitä kuuluu äidille ja veljelle kotiin Lohjalle? Mitä äiti ajattelisi Ritvasta? Järjestyksessään kuudes Pasi Rauhalan Kotimuseo -kokonaisuus sijoittuu 1960-luvulle, jolloin Pasi oli kasvattilapsena Oravien perheessä.

Pasi Rauhalan Kotimuseo -projekti alkoi kesällä 2011 Hämeenlinnan taidemuseon piharakennuksessa. Kotimuseo on Pasi Rauhalan kokonaisvaltainen taideteos, jossa hän pyrkii ymmärtämään aiempien sukupolvien elämää siirtämällä oman synnyinvuotensa 30 vuotta ajassa taaksepäin. Samalla hän tulee rakentaneeksi itselleen uuden identiteetin, suvun ja koko elämän. Rauhala pohtii teoksessaan, mitä hänestä olisi tullut ja mihin olisi päätynyt, jos syntymävuosi ja olisi ollut toinen. Hämeenlinnan taidemuseossa esitetty kokonaisuus kietoutui 1970-luvun tapahtumien ympärille.

Jyväskylän taidemuseossa tarinassa palataan taaksepäin 1960-luvulle. Pasi, ajan ongelmalapsi, saapui kesätöihin Jyväskylään ja asettui asumaan Oravien perheeseen. Visiitti venyi, sillä kesän jälkeen Pasin äiti ei suostunutkaan ottamaan poikaansa takaisin kotiin. Voimme vain arvata miten Ritva vaikuttaa Pasin kuvioihin.

Pasi Rauhalan Kotimuseo, Koti-ikävä on näyttely taidemuseon tuottaman Suomen taidegraafikot ry.n kokoelmanäyttelyn Oravien aarteita sisällä. Näyttelykokonaisuus on vuorovaikutteinen, sillä asunnossa saa liikkua vapaasti, koskea huonekaluihin ja esineisiin, soittaa pianoa, piirtää, kuunnella radiota ja selailla perhealbumeja. Kaikkia eteisestä löytyviä vaatteita, jalkineita ja asusteita saa sovittaa. Lankapuhelimella voi soittaa. Lapsille ja lastenmielisille on suunniteltu tehtäväkierros, joka on hauska tapa tutustua näyttelyyn. Tehtäväkierroksen suorittaneet palkitaan Oravaattori-diplomilla.


Pasi Rauhala (s.1978 Lahdessa) on Lohjalla asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän on valmistunut sekä Kuvataideakatemiasta että Aalto-yliopiston Median laitokselta. Rauhalan taiteessaan käsittelemät teemat liittyvät arkeen ja elämään. Teokset ovat usein paikkasidonnaisia installaatioita, jotka tavalla tai toisella ovat vuorovaikutuksessa katsojaan. Rauhala pelaa teoksissaan usein mittakaavalla ja yllyttää ihmiset leikkiin mukaan.

Pasi Rauhalan Kotimuseo -verkkosivut http://www.kotimuseo.com
Pasi Rauhalan -verkkosivut http://www.pasirauhala.com
Oravien aarteita -näyttelyn verkkosivut http://www3.jkl.fi/taidemuseo/oravienaarteita/index.html

Lisätietoja
Jukka Partanen, intendentti, Jyväskylän taidemuseo, puh. 050 4622 695, jukka.partanen(at)jkl.fi
Haastatteluista sopiminen: Leena Lokka, puh. 050 542 0527, leena.lokka(at)jkl.fi

20.11.2015Leena Lokka

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje