Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kulttuuriaitan ensimmäinen lastenkulttuuripalkinto Arjen sankareille Jyväskylässä

Kulttuuriaitan ensimmäinen lastenkulttuuripalkinto Arjen sankareille Jyväskylässä!

Kulttuuriaitan lastenkulttuuripalkinto jaettiin ensimmäistä kertaa Lapsen oikeuksien päivän juhlaillassa Jyväskylän kaupungintalolla 20.11. Palkinnon myötä halutaan huomioida alueella tehty merkittävä kulttuurikasvatustyö.

Kulttuuriaitan koko toimialuetta edustava ohjausryhmä teki ehdotukset tasokkaiden lastenkulttuurin tekijöiden joukosta. Kirjailija Hannele Huovi valitsi ehdotuksista palkinnon saajan ja myös luovutti palkinnon. Lastenkulttuurin tekijöitä halutaan jatkossakin huomioida vuosittain jaettavalla palkinnolla Lapsen oikeuksien päivänä.

Palkinnon saivat tänä vuonna Arjen sankarit -hankkeen taiteilijat ja ohjaajat

nukketeatteritaiteilija Ilona Lehtoranta
mediakasvattaja Sisko Vähämäki
näyttelijä, muusikko Markus Petsalo

sekä hankkeeseen osallistuneet lastentarhanopettajat ja päiväkeskusohjaajat

Kirsi Takanen
Saija Riihinen
Maija Saarinen
Satu Jokilahti
Pirjo Järvinen
Raili Kinnunen
Päivi Salo
Tarja Koskinen-Vallius
Outi Savonen

Arjen sankarit 2014

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella toteutetun hankkeen tavoitteena oli kehittää pysyviä ikäkaariajatteluun perustuvia kulttuuritoiminnan malleja, jotka tukisivat sekä lasten että ikääntyneiden hyvinvointia. Lisäksi haluttiin tukea päiväkeskuksessa ja päiväkodissa toimivan henkilökunnan edellytyksiä käyttää taiteen keinoja yhteisen toiminnan lisäämisessä joko omaehtoisesti tai ammattitaiteilijoiden avustuksella.

Arjen Sankareiden toteutuksessa sukupolvet kohtasivat toisensa tarinoiden ja leikkien kautta ja tarinat muuntuivat taiteilijoiden ohjaamina kuviksi, musiikiksi ja nukkehahmoiksi. Arjen Sankarit tavoitti yhteensä 27 päiväkeskusten vanhusta ja 30 päivähoitolasta. Hoitajia ja ohjaaja oli mukana yhdeksän. Hankkeesta syntyi myös menetelmäopas omaehtoisen toiminnan tueksi.

Lisätiedot:
Marjo Tiainen-Niemistö
Koordinaattori/Kulttuuriaitta
p. 040 736 4328, marjo.tiainen-niemisto@jkl.fi

20.11.2015Johanna Rossi

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje