Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Vapaaehtoiseksi!-messut Kansalaistoiminnankeskus Matarassa 3.12., toimijat voivat ilmoittautua mukaan 20.11. saakka

Vapaaehtoiseksi!-messut Kansalaistoiminnankeskus Matarassa 3.12., toimijat voivat ilmoittautua mukaan 20.11. saakka

3.12. Jyväskylässä järjestettävillä Vapaaehtoiseksi!-messuilla kerrotaan vapaaehtoistoiminnan monipuolisista mahdollisuuksista. Omaa vapaaehtoistoimintaansa on ilmoittautunut esittelemään jo parisenkymmentä tahoa ja messuille voi ilmoittautua vielä tämän viikon, 20.11. saakka. Messut järjestetään Kansalaistoiminnan keskus Matarassa (Matarankatu 6, A1) torstaina 3.12. klo 13-18.

Esittelijöille ja kävijöille maksuttomat messut tarjoavat perustietoa vapaaehtoisena toimimisesta Jyväskylässä, messuilla tapaa jo toiminnassa mukana olevia ja on mahdollista löytää itselleen sopivia tehtäviä vapaaehtoisjärjestöistä. Juuri tällä hetkellä moni etsii ja miettii itselleen sopivaa tapaa auttaa. Messuilta löytyy useita väyliä avun tarjoamiseen. Vapaaehtoiseksi!-messut ovat kohtaamispaikka tekemistä kaipaaville ja vapaaehtoisten apua tarvitseville sekä toimintaa koordinoiville.

Erityisteemana näkövammaisuus

Tänä vuonna messujen erityisteema on Näkövammaisen kohtaaminen. Messut käynnistyvät teemaan liittyvällä puheenvuorolla. Teema on myös esillä messujen ”Hämärillä markkinoilla” ja näyttelyesinein.

Vapaaehtoistoiminnasta mielekästä tekemistä eläkepäiviin

Messujen yhteydessä Glorian tiloissa järjestetään myös toimintapaja, joissa osallistujien on mahdollista viihtyä kielten, makujen ja mukavan puuhastelun parissa. Tavoitteena on koota yhteen ikäihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita vapaaehtoistyöstä. Kantavana teemana on monikulttuurisuus. Työpajoja ovat järjestämässä Martat, Koko Suomi leikkii -hanke (SPR & MLL), monikulttuurikeskus Gloria sekä Lukumummi ja -vaari -hanke (Niilo Mäki Instituutti).

Toimijoilla vielä tämä viikko aikaa ilmoittautua

Messuille on jo ilmoittautunut 16 vapaaehtoistoimijaa, mutta mukaan mahtuu vielä. Ilmoittautumisaikaa on perjantaihin 20.11 saakka ja ilmoittautua voi vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Anne Laimiolle, anne.laimio (at) jkl.fi tai puhelimitse 014 266 3071.

Tähän mennessä messuille ilmoittautuneet toimijat: Keski-Suomen muistiyhdistys ry, Kriisikeskus Mobile, Luonto-Liiton Keski-Suomen Piiri, Keski-Suomen rauhanpuolustajat, Jyväskylän omaishoitajat, Jyväskylän seurakunta, Punainen Risti Jyväskylän osasto, Ensi- ja turvakoti sekä kaupungin kirjasto, Vapari, Kulttuuriluotsi, Liikuntaluotsi, Kehitysvammaisten tukiliitto Best Buddies, Pelastakaa lapset ry, Parasta lapsille ry, Jyvässeudun työllistämisyhdistys ja Jyvälän nuoret.

Lisätietoja:
Sari Naappi, yhteisökoordinaattori, Kansalaistoiminnankeskus Matara p. 040 777 9582
Anne Laimio, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, Jyväskylän kaupunki p. 014 266 3071

Vapaaehtoiseksi!-messujen ohjelma

Paikka: Kansalaistoiminnankeskus Matara, Matarankatu 6 A1, 40100 Jyväskylä (Tourula)
Aika: Torstaina 3.12.2015 klo 13-18
Aikataulu:
klo 13-14 kokemusasiantuntijaluento näkövammaisuudesta (puhujina Ritva Mäkiö ja Pekka Kuukkanen)
klo 14-18 messut Mataran ala-aulassa
klo 14-17 ”Hämärät markkinat”, askartelupaja ja lukunurkka
klo 13-18 Cafe’ Matara

17.11.2015Antti Laukkarinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje