Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän nuorisovastaanoton palvelulle tarve – Tule tutustumaan nuorisovastaanottoon avointen ovien päivässä 25.11.

Jyväskylän nuorisovastaanoton palvelulle tarve – Tule tutustumaan nuorisovastaanottoon avointen ovien päivässä 25.11.

Nuorisovastaanotto, Ailakinkatu 17Toukokuussa 2015 avautuneella Jyväskylän nuorisovastaanotolla vietetään avoimien ovien päivää keskiviikkona 25.11. klo 12–16. Kaupunkilaiset, niin nuoret kuin aikuisetkin, sekä yhteistyökumppanit ovat tervetulleita tutustumaan nuorisovastaanoton työntekijöihin, toimintaan ja tiloihin.

Palvelulle selkeä tarve

Jyväskylän nuorisovastaanotto on palvelu 13–22-vuotiaille jyväskyläläisille nuorille mielenterveys-, päihde- ja psykososiaalisten ongelmien arviointiin ja lyhytaikaiseen hoitoon. Nuorisovastaanotolla työskentelee moniammatillinen tiimi, johon kuuluvat terveydenhoitaja, koulukuraattori, kaksi sairaanhoitajaa, sosiaaliohjaaja, etsivän työn ohjaaja, psykologi sekä lääkäri.

Reilut puoli vuotta toiminnassa olleella nuorisovastaanotolla on asiakkaita riittänyt. Asiakkaat ovat ottaneet itse yhteyttä nuorisovastaanotolle tai tulleet muiden ammattilaisten ohjaamina.
– Varsinkin nuorten läheiset, lähinnä vanhemmat, ovat löytäneet palvelun ja osanneet ottaa yhteyttä. Tämä ensimmäinen puoli vuotta on jo näyttänyt, että nuorisovastaanoton palvelulle on tarvetta ja moniammatilllisella työllä on pystytty ratkomaan nuoren ongelmia, selvittää johtava sosiaalityöntekijä Päivi Junnilainen.

Peruspalvelut ensisijaisia, nuorisovastaanotto täydentää ja madaltaa hoidon kynnystä

Nuorisovastaanottoon voi ottaa yhteyttä muun muassa silloin, kun nuoren huolet liittyvät päihteisiin, mielialaan, pelaamiseen, perheen ristiriitoihin tai seksuaalisuuteen.
– Muut peruspalvelut, kuten oppilashuolto, koulu- tai opiskeluterveydenhuolto ovat nuorelle ensisijaisia palveluja. Nuorisovastaanotto on oikea palvelu esimerkiksi silloin, kun nuorella on monta samanaikaista pulmaa tai tarjotut palvelut eivät riitä, kertoo Päivi Junnilainen.

Nuori tai hänen perheensä voivat ottaa yhteyttä nuorisovastaanotolle itse tai hänen kanssaan työskentelevän ammattilaisen ohjaamana. Nuorisovastaanoton palvelu on maksutonta ja luottamuksellista. Nuorisovastaanotolle ei tarvita lähetettä.

Nuorisovastaanotolle myös ilman ajanvarausta

Nuorisovastaanotolle voi varata ajan soittoaikana ma-pe klo 8-9, p. 014 266 0150, tulla ilman varattua aikaa tiistaisin klo 14–16 tai ottaa yhteyttä netissä yhteydenottolomakkeen avulla.

Nuorisovastaanotto sijaitsee osoitteessa Ailakinkatu 17, 1. kerros (käynti Matarankadun puolelta) ja on avoinna ma-pe klo 8-16.

Nuorisovastaanotto on suunniteltu yhteistyössä eri toimijoiden kanssa ja palveluissa on mukana Jyväskylän kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden, etsivän nuorisotyön, oppilashuollon sekä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin erikoissairaanhoidon palveluja.

www.jyvaskyla.fi/nuorisovastaanotto

Lisätietoja:
johtava sosiaalityöntekijä Päivi Junnilainen, p. 014 266 3403

16.11.2015Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje