Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunginteatterissa tasokkaita vierailuita keväällä 2016

Jyväskylän kaupunginteatterissa tasokkaita vierailuita keväällä 2016

Jyväskylän kaupunginteatterin suuren näyttämön omaa ohjelmistoa keväällä 2016 täydentävät huippuvierailut, joista ensimmäisenä nähdään Helsingin Kaupunginteatterin Kiviä taskussa helmikuussa. Maaliskuussa on vuorossa monitasoinen musiikillinen näyttämöteos Maailman ihanin tyttö – Valokuva soi. Toukokuussa nähdään Kari Hotakaisen uusi monologinäytelmä Palvelija, jonka rooleissa nähdään Martti Suosalo.

Komediaklassikko Kiviä taskussa nähdään Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä helmikuussa

Valtavan suosittu, jo vuodesta 2002 loppuunmyydyille saleille esitetty kahden virtuoosinäyttelijän taidonnäyte Kiviä taskussa vierailee Jyväskylän kaupunginteatterissa maanantaina 8.2. klo 19. Yleisön rakastaman näytelmän kaikissa noin viidessätoista roolissa nähdään virtuoosinäyttelijät Martti Suosalo ja Mika Nuojua. Vaihdot ovat salamannopeita, ja roolihahmojen skaala ulottuu hemaisevasta kaunottaresta 75-vuotiaaseen maalaisukkeliin.

Maailman ihanin tyttö - Valokuva soi vierailee maaliskuussa

Miina Savolainen valokuvasi Hyvösen lastenkodin tyttöjä kymmenen vuoden ajan lasten omilla ehdoilla. Kuvista syntyi näyttely ja lumoava kuvakirja näkyväksi tulemisen tärkeydestä: Maailman ihanin tyttö. Upea valokuvanäyttely on kiertänyt maailmaa ja lohduttava kirja on lumonnut ihmisiä käsittämättömällä kauneudellaan. Susanna Haavisto sai kirjan käteensä vuonna 2009, ja päätti, että kuvien aiheuttamista tunnereaktioista on synnytettävä jotain uutta. Kuvat puhuivat itsensä sanoiksi, Suvi Isotalo kuuli tekstit musiikiksi. Marjo Kuusela näki musiikin liikkeenä. Susanna kirjoitti monologeja 50-luvun lastenkotilasten kokemusten pohjalta. Syntyi läpisävelletty näyttämöteos Maailman ihanin tyttö – Valokuva soi. Lavalla hehkuvat Susanna Haavisto, Suvi Isotalo, Lea Pekkala, Marjo Kuusela ja Unna Kitti. Vierailu suurella näyttämöllä maanantaina 14.3. klo 19.

Kari Hotakaisen Palvelija vierailee toukokuussa - Palvelijan rooleissa taituroi Martti Suosalo

Martti Suosalon ohjaama ja tulkitsema tulkitsema uutuusmonologi Palvelija kertoo rikosylikomisario Arto Jylhämöstä, joka tulee pitämään seminaariluennon aiheesta ”Ihmisen luonne rikospoliisin näkökulmasta”. Rikoskomisarion lisäksi Kari Hotakaisen käsikirjoittamassa näytelmässä tavataan kavalkadi palvelualan ammattilaisia kätilöstä ja papista mielenterveyshoitajaan ja parturikampaajaan, ja kaikki siis Suosalon esittäminä. Näytelmä tarkastelee palvelijuutta – onko se vain ammatti vai ihmisessä syvemmällä oleva luonne. Kaikissa elämän vaiheissa tapaamme palveluammatissa toimivia ihmisiä, ensirääkäisyn todistavasta kätilöstä aina haudankaivajaan. Toisille palvelijan rooli sopii kuin hanska käteen, mutta toisia se alkaa ajan myötä rassata. Kuinka paljon voi ihmiseltä pyytää, missä kulkee raja kun palvelijan mitta tulee täyteen? Vierailu suurella näyttämöllä torstaina 26.5. ja perjantaina 27.5. Molemmat esitykset alkavat klo 19.

Lisätietoja:
markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi, p. 014 266 4183, 040 556 9810
tiedottaja Sirkka Helke, p 014 266 4174, 0503407293
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/ohjelmisto

kuvia
Kiviä taskussa ja Palvelija –esitysten kuvia voi tiedustella Helsingin Kaupunginteatterista: Kaisa Pelkonen, p. 040 552 3788

13.11.2015Kirsti Lehtola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje