Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Ennakkotiedote: DIMENSIO NYT. Näyttely Keski-Suomen museossa 5.12.2015-31.1.2016

DIMENSIO NYT
5.12.2015 – 31.1.2016

Kalle Mustonen, Jänis ja kuutamo. Kuva: Kalle MustonenKeski-Suomen museossa avataan seuraavaksi Dimensio-taiteilijaryhmän näyttely. Vuonna 1972 perustettu taiteilijaryhmä sai alkunsa innokkaista taiteilijoista, jotka pohtivat uuden teknologian yhdistämistä taiteen tekemiseen. Tutkiva, kekseliäs, uusia materiaaleja ja tekniikkaa hyödyntävä tekeminen on jatkunut nykyhetkeen saakka. Valo ja liike ovat vahvasti olleet mukana monien ryhmän taiteilijoiden teoksissa, kuitenkaan perinteisiä taiteen tekemisen metodeja unohtamatta. Mutta missä mennään nyt? Minkälaista taidetta Dimensio-taiteilijaryhmä tuottaa näin 43 vuotta ryhmän perustamisen jälkeen?

Näyttelyn teosvalinnat ovat taiteilijalähtöisiä, mikä tekee kokonaisuudesta monimuotoisen. Näyttely ei koostu 3d-printeistä tai ohjelmoiduista älyveistoksissa, vaan rakkaus tieteeseen ja tekniikkaan on läsnä esteettisellä tasolla nostalgiasta futurismiin.

Lisätiedot:

Ilja Koivisto
intendentti
p. 014 266 4354
sp. ilja.koivisto(at)jkl.fi

12.11.2015Johanna Puhakka

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje