Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän urheiluluokille haetaan ajalla 16.-23.11.

Jyväskylän urheiluluokille haetaan ajalla 16. - 23.11.

Jyväskylässä kuudesluokkalaisilla on mahdollisuus hakea urheiluluokalle perusopetuksen 7. luokalle Kilpisen tai Viitaniemen kouluun. Kuudesluokkalaisten huoltajat ovat saaneet Wilma-viestin, jossa kerrotaan tarkemmin musiikkiluokalle ilmoittautumisen käytänteistä ja valinnan kriteereistä.

Urheiluluokan tavoitteena on tukea urheilua harrastavien nuorten kokonaisvaltaista kehittymistä. Urheiluluokalla on pakollista liikuntaa neljä tuntia viikossa. 7. luokalla liikuntaa on kaksi tuntia viikossa enemmän kuin muilla luokilla, jolloin urheiluluokan keskimääräinen viikoittainen tuntimäärä 7. luokalla on 32 tuntia. Kahdeksannella ja yhdeksännellä luokilla 2 viikkotunnin lisäliikuntatunnit ovat pois muusta valinnaisuudesta.

Urheiluluokalle haetaan sähköisellä haulla ajalla 16.–23.11. osoitteessa https://wilma.jkl.fi. Hakemuksen liitteeksi jokainen toimittaa lausunnot omalta alakoulun opettajalta ja valmentajalta. Urheiluluokalle voivat hakea kaikkien lajien urheilijat. Hakea voi myös urheiluseuratoiminnan ulkopuolelta, mutta tällöin valmentajalausunnon pisteet jäävät saamatta.

Käytännön pääsykokeet pidetään Hipposhallissa maanantaina 7.12. Kaikki jyväskyläläiset hakijat testataan. Urheiluluokalle haku on samalla ilmoittautuminen liikuntatestiin. Urheiluluokkahaussa jyväskyläläiset hakijat asetetaan etusijalle. Ulkopaikkakuntalaiset hakijat saavat erillisen kutsun testeihin, mikäli jyväskyläläisiä hakijoita on vähemmän kuin aloituspaikkoja. Testien kuvaukset löytyvät Kilpisen ja Viitaniemen koulujen nettisivuilta 1.12.

Lausuntojen ja liikuntatestien perusteella valitaan noin 24 oppilasta sekä Kilpisen että Viitaniemen kouluihin. Valitut oppilaat saavat tiedon Wilma-viestillä 20.1.2016.

Lisätietoja
rehtori Johnny Kotro, Kilpisen koulu, p. 014 266 4661,
rehtori Jouni Hokkanen, Viitaniemen koulu, p. 014 266 4690
www.jyvaskyla.fi/opetus/perusopetus/urheiluluokat

12.11.2015Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje