Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän resurssiviisaan lähiruuan hanke ehdolla Vuoden projektiksi

Jyväskylän resurssiviisaan lähiruuan hanke ehdolla Vuoden projektiksi

Lähiruokaa resurssiviisaasti julkisiin keittiöihin -hanke on valittu yhdeksi Vuoden projekti -kilpailun finalistiksi. Kilpailun voittaja julkistetaan tiistaina 10.11.2015 Projektipäivillä Helsingissä.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallinnoimassa pilottihankkeessa oli mukana Jyväskylän kaupungin liikelaitos Kylän Kattaus ja Jyväskylän kaupungin hankintakeskus. Muita mukana olleita toimijoita olivat Komppa-Seppälän tila, Eijan Juures ja Vihannes, Lähi- ja luomuruokaosuuskunta Mukulaari, LähiPro Oy, Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT ja Keski-Suomen kalatalouskeskus ry. Pilottikohteena oli Vesangan päiväkoti-koulu.

Vesangan päiväkoti-koulussa kokeiltiin syksyn 2014 ajan lähiporkkanaa ja tonnikalan ja tuontilohen korvaamista särjellä. Porkkanat toimitti Eijan Juures ja Vihannes ja särjet paikallinen kalastaja Ari Seppälä Komppa-Seppälän tilalta. Hankkeen ansiosta Kylän Kattauksen ruokalistoille päätyi kaksi uutta lähikalasta tehtyä ruokaa, särkikiusaus ja kalastajan pizzapiirakka.

Tuontikalan korvaaminen kotimaisella järvikalalla on suuri mahdollisuus. Tölkitetty tonnikala on halpaa, mutta vie työn kotimaisilta kalastajilta.

Hanke oli osa Sitran ja Jyväskylän kaupungin yhteistä Kohti resurssiviisautta -hankekokonaisuutta. Hankkeen tavoitteena oli löytää keinoja vähentää luonnonvarojen käyttöä ja päästöjä ja samalla lisätä alueen hyvinvointia.


Lisätietoja:
- liikelaitosjohtaja Tuija Sinisalo, p. 014 266 8262, tuija.sinisalo[at]jkl.fi
- Lähiruokaa resurssiviisaasti julkisiin keittiöihin -hanke: http://ruokacentria.com/index.php/lahiruokaa-resurssiviisaasti-julkisiin-keittioihin/
- Projektipäivät: www.projektipaivat.fi

6.11.2015Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje