Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Tuomo Blomqvist, Arja Karppinen-Rekola, Päivi Meriläinen ja Kyllikki Rämänen taiteilijatapaamisessa Jyväskylän taidemuseossa pe 13.11.

Tuomo Blomqvist, Arja Karppinen-Rekola, Päivi Meriläinen ja Kyllikki Rämänen taiteilijatapaamisessa Jyväskylän taidemuseossa pe 13.11.

Jyväskylän taidemuseon, Keuruun museon ja Saarijärven museon sekä Jyväskylän Taiteilijaseuran yhdessä toteuttama tuore näyttelykonsepti Matkalla maan keskipisteeseen esittelee keskisuomalaista nykytaidetta. Tuomo Blomqvist, Arja Karppinen-Rekola, Päivi Meriläinen sekä Kyllikki Rämänen ovat esittelemässä teoksensa ja keskustelemassa yleisön kanssa perjantain alkuillan tapaamisessa.

pe 13.11. klo 16.30–17.30
Taiteilijatapaaminen
Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23
Vapaa pääsy

Tuomo Blomqvist (syntynyt Jyväskylässä, asuu Jyväskylässä)
”Katselen maailmaa maaseudun ja kaupungin rajalta, metsän reunasta. Tästä voi retkeillä molempiin suuntiin. Aika ja ympäristö näkyvät teoksissani varmasti asenteena, aiheina, muotoina. Kuvataiteilijana resonoin välittömän ympäristöni kanssa, vaikka teoksiin tulee aineksia myös suuresta maailmasta sekä sisäisestä maailmasta.”

Arja Karppinen-Rekola (syntynyt Simossa, asuu Jyväskylässä)
Temperamaalauksissa yhdistyvät kerroksellisesti värit ja muodot, mutta myös taiteilijan ortodoksisuus ja henkilökohtaiset lapsuusmuistot. Suojelusenkelikuvat mieleen tuovassa triptyykissä kukkien keskellä istuvan tytön seurana ovat ikonitaiteen enkelit ja Kristus.

Päivi Meriläinen (syntynyt Piippolassa, asuu Jyväskylässä)
”Teoksiani yhdistää pyhä, naiseus, rienaus, ja jonkinlainen tulkinta tekopyhyydestä. Suurin piirtein kaikki uskonnot halveksivat naista ja ovat toimittamassa helvettiin itseilmaisusta, kriittisestä ajattelusta sekä toiminnasta. Tämän takia halusin korottaa naisen Jumalan asemaan maan päällä. Tarve olla tekemisissä pyhän kanssa on ihmisillä suuri. Itse olen tuonut teoksillani pyhyyttä arkeen.”

Kyllikki Rämänen (syntynyt Saarijärvellä, asuu Saarijärvellä)
”Teokset ovat levylle öljyvärillä maalattuja ajatuksia. Kuvaan elämän adjektiiveja. Mitä elämä on, mitä ilman ei voi olla tasapainoa, miten pieni asia voi kasvaa valtavaksi ja toisaalta miten valtavuus voi olla liki olematon.”

Matkalla maan keskipisteeseen -verkkosivulta löytyy taiteilijoiden haastatteluja ja kuvia työhuoneilta sekä keskisuomalaisen nykytaiteen dokumentointiraportti. Tutustu myös kuraattoreiden Teija Isohaudan ja Samuli Heimosen ajatuksiin sekä tapahtumatarjontaan. http://matkalla.keskisuomentaide.fi/

Lisätietoja:
Leena Lokka, Jyväskylän taidemuseo, puh. 050 542 0527, leena.lokka(a)jkl.fi

5.11.2015Leena Lokka

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje