Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Talviaikaisia ja pysyviä rajoituksia Jyväskylän kadunvarsipysäköintiin

Talviaikaisia ja pysyviä rajoituksia Jyväskylän kadunvarsipysäköintiin

Mäki-Matin ja Lutakon alueilla on otettu käyttöön talviaikana voimassa olevia, yksittäisiä katuja koskevia pysäköintirajoituksia, joilla varmistetaan katujen talvihoidon sujuvuutta. Kuokkalan Polttolinjalla ja Mäki-Matin Pitkäkadulla käyttöön otetaan myös ympärivuotiset pysäköinnin kiekkorajoitukset.

Eräiden Mäki-Matin ja Lutakon katujen kadunvarsipysäköinnistä on jo pitkään aiheutunut ongelmia katujen talvikunnossapidolle. Ongelmapaikoille asetetaan talviajaksi pysäköintirajoituksia, jotta auraus- ja hiekoituskalusto pääsee normaalisti työskentelemään ja katujen käyttäjät mahtuvat turvallisesti liikennöimään.

Kuokkalassa ja Pitkäkadulla on ollut ongelmaa myös kadunvarsipaikkojen varaamisesta pitkäaikaispysäköintiin ja ajoneuvon säilytykseen. Kohteissa otetaan käyttöön kiekkorajoitukset paikkojen saamiseksi paremmin kiertoon.

Kadunvarren pysäköintipaikat ovat Jyväskylän kaupungin pysäköinninvalvonnan piirissä. Pysäköinnintarkastajat ovat alkuvaiheessa jakaneet väärin pysäköineille huomautuksia, jotta kuljettajat saadaan huomaamaan muuttuneet käytännöt. Jatkossa kieltomerkkien vastaisesta pysäköinnistä määrätään normaalisti pysäköintivirhemaksuja.


Perjantaiaamujen pysäköintirajoitukset 1.11.–31.3.

Talviajan pysäköintirajoitukset ovat voimassa marraskuusta maaliskuun loppuun ja koskevat seuraavien katujen kadunvarsipaikkoja:

  • Schaumanin puistotie
  • Piippukatu
  • Blomstedtinkatu
  • Esankatu
  • Pitkäkatu (Kortesuonkadun ja Löylykadun välinen osuus)

Kaduille on asetettu lisäkilvin varustetut pysäköintikieltomerkit, jotka kieltävät pysäköinnin kahden tunnin ajan perjantaiaamuisin. Lutakossa pysäköintikiellot koskevat myös asukaspysäköintiluvalla pysäköiviä ja ovat voimassa perjantaisin joko kello 8–10 tai 10–12. Mäki-Matin Pitkäkadulla pysäköintikielto on voimassa perjantaisin kello 7–9 ja Esankadulla kello 8–10.

Pitkäkadun kadunvarsipaikoilla (Kortesuonkadun ja Löylykadun välinen osuus) pysäköintiä rajoitetaan myös neljän tunnin kiekkopysäköinnillä, joka on voimassa arkisin maanantaista perjantaihin kello 8–18.


Pitkäkadulla ja Polttolinjalla käyttöön ympärivuotinen kiekkopysäköinti

Kuokkalan Polttolinjalle asetetaan lähiaikoina ja Pitkäkatu 35–39:n kadunvarren pysäköintipaikoille on jo asetettu neljän tunnin kiekkorajoitus. Rajoitus on voimassa maanantaista perjantaihin kello 8–18 ympäri vuoden.

Kiekkorajoituksella pyritään estämään ajoneuvojen pitkäaikaista säilyttämistä kadun varressa. Tavoitteena on saada pysäköintipaikat tehokkaammin käyttöön, jolloin nykyistä useammat voivat niitä hyödyntää.


Lisätietoja: liikenteenohjausinsinööri Janne Hölttä, janne.holtta[at]jkl.fi, p. 014 2665122

5.11.2015Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje