Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Sotemberin ilmiannot: Wiitaunionissa on kehitetty verenpainepotilaiden hoitotason seurantaa

Sotemberin ilmiannot: Wiitaunionissa on kehitetty verenpainepotilaiden hoitotason seurantaa

Wiitaunionin kehitystyön idea sai alkunsa, kun työntekijät keskustelivat kardiologin kanssa siitä, kuinka saataisiin loppumaan kohonneen verenpaineen toistuva seuranta ilman kunnon interventiota.

- Päätimme ryhtyä luomaan hoitopolkua joka olisi helppokäyttöinen ja jota voisi käyttää arjen työn tukena hoitajille, jotta potilaat ohjautuisivat oikeaan paikkaan ja hyvä hoito toteutuisi ajoissa. Kardiologi Pirjo Mustosen johdolla laadittiin suunnitelma jonka käytännön toteutuksesta YED-ohjelmalla vastasi Liisa Lumiaho Keski-Suomen keskussairaalasta, ilmiannossa kerrotaan.

Potilaita kutsutaan kontrolleihin esimerkiksi reseptin uusinnassa, päivystyksestä tai muun käynnin yhteydessä, jos huomataan, etteivät potilaat ole itse kontrolleihin hakeutuneet.

- Terveydenhoitajat tekevät laaditun mallin mukaista neuvontaa, ohjausta ja kontrollointityötä ja tällä koholla olevien verenpainepotilaiden seuranta ilman todellista hoitointerventiota pyritään saamaan kitkettyä. Hoitajilla on selkeät ohjeet, koska potilas tulee ohjata lääkärille. Ohjeista on laadittu atk-pohjainen hoitopolku, jota on helppo käyttää jokapäiväisessä työssä ja josta ohjeet löytyvät helposti. Työyhteisö on sitoutunut parantamaan verenpainepotilaiden hoitotasoa. Terveydenhoitajat ovat kokeneet, että selkeä malli on helpottanut heidän työtänsä ja parantanut potilaan ohjausta. Lisäksi keskeiset potilasohjausmateriaalit löytyvät samasta paikasta, Raija Toiviainen Wiitaunionista kertoo.

Lisätietoja: Raija Toiviainen, Wiitaunioni, raija.toiviainen@viitasaari.fi

2.11.2015Emmi Hyvönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje