Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Edullista kulttuuria ja liikuntaa toimeentulotukiasiakkaille Jyväskylän kaupungin Kipinä-eduilla

Jyväskylän kaupungin Kipinä tarjoaa edullista kulttuuria ja liikuntaa toimeentulotukiasiakkaille

Kipinä on yhteinen nimi etukokonaisuudelle, jonka kaupunki tarjoaa toimeentulotukiasiakkaille. Etuja saa joissakin kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluissa. Kipinä antaa mahdollisuuden osallistua toimintaan joko maksutta tai alennetulla osallistumismaksulla. Kipinä-etu koskee joko täyden tai osittaisen toimeentulotuen varassa olevia jyväskyläläisiä. Toimeentulotukipäätös ja kuvallinen henkilökortti tulee esittää ilmoittautuessa. Kipinä-etuja on ollut mahdollista saada vuoden 2015 alusta alkaen.

Mitä etuja Kipinä sisältää?

Kipinä-etuja tarjoavat tänä syksynä kansalaisopisto, kaupunginteatteri, liikuntapalvelut, museopalvelut ja Jyväskylä Sinfonia. Kansalaisopistossa Kipinää on tarjottu maksuttomina kurssipaikkoina, kaupunginteatterissa viimetippalippuina, liikuntapalveluissa maksuttomina liikuntaryhminä ja liikuntaneuvontoina, museoissa vapaana sisäänpääsynä ja Jyväskylä Sinfoniassa vapaalla pääsyllä kenraaliharjoituksiin.

Jyväskylän kansalaisopisto

Joillekin Jyväskylän kansalaisopiston kursseille jää vapaita opiskelijapaikkoja, joita voidaan nyt Kipinä-kokeilun myötä tarjota maksutta toimeentulotuen piirissä oleville. Vapaita kurssi-paikkoja voi tiedustella kansalaisopiston neuvonnasta, Vapaudenkatu 39–41, p. 014 266 0107, aikaisintaan kurssin alkamispäivänä. Kansalaisopiston neuvonnasta ohjataan tarvittaessa ottamaan yhteyttä kyseisen ainealueen suunnittelijaopettajaan, joka kertoo tarkoitukseen sopivista kursseista, aikataulusta ja mahdollisista lisäkustannuksista.

Maksuttomuus koskee Jyväskylässä järjestettäviä yleissivistäviä, vähintään yhden lukukauden kestäviä kursseja muun muassa liikunnassa, tanssissa, kielissä, musiikissa, kuvataiteissa ja kädentaidoissa. Maksuttomuus koskee vain varsinaista kurssimaksua, ei esim. materiaali- tai tutkintomaksua. Toimeentulotukipäätös ja kuvallinen henkilökortti tulee olla mukana ilmoittautuessa. Edun piirissä oleville kursseille voi mennä mukaan heti, kesken syyslukukauden. Lisätietoja antaa kansalaisopiston rehtori Sini Louhivuori, p. 014 266 4087, www.jyvaskyla.fi/kansalaisopisto.

Jyväskylän kaupunginteatteri

Viimetippalippu on opiskelijoille, työttömille ja toimeentulotuen piirissä oleville tarkoitettu lippuetu. Se on voimassa Jyväskylän kaupunginteatterin omissa esityksissä aina silloin kun niissä on tilaa. Etu ei ole hyödynnettävissä tilaus-, vierailu- ja yhteistyöesityksissä. Viimetippaliput ovat lunastettavissa tuntia ennen esitysten alkua lippumyymälästämme, Vapaudenkatu 36, p. 014 266 0110. Puhenäytelmään viimetippalippu maksaa tällä hetkellä 6 euroa ja musikaaliin 12 euroa.

Edun piirissä olevien tulee kyetä todistamaan lippumyymälässä statuksensa (opiskelija, työtön, toimeentulotuettu). Toisinaan viimetippalippuja pystyy lunastamaan jo aiemmin kuin tuntia ennen esitysten alkua. Kätevin tapa saada tietoa viimetippailusta on tykätä Viimetipalla teatteriin -sivusta facebookissa: https://www.facebook.com/viimetipallateatteriin. Lisätietoja teatterin ohjelmistosta löydät netistä: http://jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri.

Liikuntapalvelut

Kipinä-etua voi käyttää liikuntapalvelujen työttömille suunnatuissa, maksuttomissa Wire-liikuntaryhmissä. Lisätietoja ryhmistä saa erityisliikunnanohjaaja Tarja Oksaselta, p. 014 266 4267, tarja.l.oksanen@jkl.fi. Etua voi hyödyntää myös maksuttomassa liikuntaneuvonnassa, jota saa etukäteen ajan varaamalla AaltoAlvarissa, Vaajakosken uimahalli Wellamossa, Kuokkalan Graniitissa sekä Huhtasuon terveysasemalla. Maksuttomilla liikuntaneuvontakäynneillä on mahdollisuus keskustella liikunnan yhteydestä oman terveyden ylläpitämiseen, saada tukea liikunnan aloittamiseen ja oman lajin löytämiseen sekä tietoa monista liikuntamahdollisuuksista ja -paikoista. Tarkempaa tietoa liikuntaneuvonnasta saa nettiosoitteesta www.jyvaskyla.fi/liikunta/ohjattu_liikunta/liikuntaneuvonta

Maahanmuuttajille on tarjolla maksutonta ryhmäliikuntaa, josta saa lisätietoa Elina Oinoselta, p. 014 266 7736. Lisäksi asuinalueilla järjestetään matalan kynnyksen liikuntaa vertaisohjatuissa liikuntaryhmissä, joista tarkempaa tietoa antaa Tiina Kurittu, p. 014 266 3144.

Museopalvelut

Kaupungin museot ovat avoinna ti–su klo 11–18. Kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät museoihin aina maksutta, ja lisäksi museoihin on perjantaisin kaikille ilmainen sisäänpääsy. Galleria Ratamoon on vapaa sisäänpääsy ti–su klo 11–18, Toivolan Vanhalla Pihalla sijaitseviin käsityöläismuseioihin ma–pe 11–16 ja lauantaisin klo 10–15. Museoiden yhteystiedot sekä tiedot museoiden ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista löytyvät museoiden nettisivuilta:
www.jyvaskyla.fi/taidemuseo
www.jyvaskyla.fi/keskisuomenmuseo
www.craftmuseum.fi

Jyväskylä Sinfonia

Jyväskylä Sinfonia tarjoaa toimeentulotuen piirissä oleville mahdollisuuden osallistua syyskauden 2015 julkiseen kenraaliharjoitukseen keskiviikkona 25.11. Jyväskylän teatteritalossa klo 10. Kenraaliharjoitukseen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan saapua paikalle ajoissa. Kenraaliharjoituksen kokonaiskesto on noin kolme tuntia, mutta paikalta voi poistua myös reilun tunnin kuluttua tauon alkaessa. Lisätietoja julkisista kenraaliharjoituksista saa nettisivuiltamme www.jyvaskylasinfonia.fi/. Tarjoamme lisäksi toimeentulotuen piirissä oleville kaikkiin konsertteihimme lipun työttömien hinnalla (12 €). Liput kaupunginteatterin lippumyymälästä sekä Lippupisteestä. Lisätiedot: Jenni Hakola, p. 014 266 4167.

Anna palautetta Kipinä-eduista, esitä toiveita ja ehdotuksia tai kysy lisää:
Jyväskylän kansalaisopiston rehtori Sini Louhivuori, p. 014 266 4087, sini.louhivuori@jkl.fi

30.10.2015Minna Koivisto

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje