Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Sotemberin ilmiannot: Alueellinen perhekeskusverkostotyö Jyväskylässä

Sotemberin ilmiannot: Alueellinen perhekeskusverkostotyö Jyväskylässä

Jyväskylässä on kehitetty perhekeskusverkostoja, jotka kokoavat asuinalueilla lapsiperhetoimijoita yhteen ja joihin lapsiperheet ovat tervetulleita mukaan

Jyväskylässä viidellä asuinalueella toimii perhekeskusverkostoja. Verkostotapaamisissa kohtaavat kunkin asuinalueen lapsiperheiden palveluja ja toimintaa tarjoavat kaupungin eri palveluiden, seurakunnan, yritysten, järjestöjen ja asukkaiden edustajat. Perhekeskusverkostoja toimii tällä hetkellä Tikkakoskella, Keltinmäessä, Keljonkankaalla, Huhtasuolla ja Säynätsalossa. Kuluvana vuonna on tarkoitus käynnistää verkostotoiminta myös Kortepohjassa ja Vaajakoskella.

Perhekeskusverkoston tavoitteena on koota alueen lapsiperhetoimijoita yhteen, yhdistää voimia ja osaamista, tukea lapsiperheitä, kuulla asukkaan ääntä ja tuottaa tarpeiden mukaisia palveluita.

- Kehittämisvaiheessa kutsuttiin saman pöydän ääreen kaupungin pienalueen eri lapsiperhetoimijat. Näin pääsimme tutustumaan toinen toisiimme ja tuottamiimme palveluihin ja toimintoihin. Näin luotiin yhteinen ymmärrys siitä, mitä palveluita on jo olemassa, onko niissä päällekkäisyyksiä ja voisiko asioita tehdä jatkossa yhdessä. Näin pystyimme aloittamaan kehittämistyön yhdessä asuinalueen ajankohtaiset asiat ja erityispiirteet huomioiden, kertoo Virhe Hongisto Jyväskylän kaupungilta.

Malliin ollaan Jyväskylässä tyytyväisiä, sillä sen koetaan tiivistäneen yhteistyötä eri toimijoiden kesken.

Lisätietoja: Sari Paananen, Jyväskylän kaupunki, sari.h.paananen@jkl.fi tai 014 266 3502

29.10.2015Emmi Hyvönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje