Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupungin sivistyslautakunnan päätöksiä 28.10.2015

Jyväskylän kaupungin sivistyslautakunnan päätöksiä 28.10.2015

Kehitysvammaisten koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan asiakaskyselyn tulokset

Lautakunta merkitsi tiedoksi tulokset kehitysvammaisten koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta Vertistä tehdystä asiakaskyselystä. Kysely oli suunnattu Vertti-toiminnassa mukana olevien lasten huoltajille. Toiminta sai vanhemmilta arvosanan 8,52 asteikolla 4-10. Kyselyn vastausprosentti oli 52,38%.

Huoltajat arvostavat Vertti-toiminnan sisältöjä mm. päivittäistä ulkoilua, leikkimahdollisuuksia sekä välipalaa. Myös kuljetuksiin ollaan tyytyväisiä. Koulunkäynnin ohjaajien ammattitaito ja motivaatio saa kiitosta. Huoltajat myös kokevat, että Vertti-ryhmissä ilmapiiri on turvallinen ja lapsi viihtyy toiminnassa.

Kysytyistä asioista huonoimmat keskiarvot sai huoltajien tietoisuus toimintaa ohjaavista perusteista, kunnan toimintasuunnitelmasta ja oman lapsen Vertti-ryhmän toiminnasta sekä mahdollisuus osallistua toiminnan suunnitteluun. Myös selkeästi eri ikäisten lasten toiminta samassa ryhmässä ja erityisesti Vertti-nuorten ikätovereiden kaipuu aiheuttivat tyytymättömyyttä.

Vanhemmat arvostavat kovasti loma-ajan Vertti-toimintaa. Loma-ajan Vertti-toiminta sai huoltajilta yleisarvosanaksi 9,03. Loma-ajan toiminnan rentous ja mukava ohjelma saivat kiitosta ja vaihtuvat ja lapsille vieraat ohjaajat aiheuttivat tyytymättömyyttä.

Kehitysvammaisten koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa, jyväskyläläisittäin Vertti-toimintaa, järjestetään niillä kouluilla, joilla on autismiluokkia ja/tai yksilöllisen opetuksen pienryhmiä. Kevätlukukaudella 2015 Vertti-toiminnassa oli mukana 78 lasta. Ryhmät toimivat pääasiassa omina ryhminään, mutta järjestelyissä huomioidaan kunkin lapsen kehitystaso ja muutamille lievemmin kehitysvammaisille lapsille toiminta järjestetään täysin integroituna koulun Jälkkäriin ylimääräisen ohjaajaresurssin avulla. Vertti-ryhmillä on muutenkin yhteistä toimintaa koulun Jälkkäri-ryhmien kanssa mahdollisuuksien mukaan.

Kokouksen esityslista ja liitteet

Kokouksen esityslista ja liitteet on luettavissa tästä linkistä : http://julkinen.jkl.fi:8082/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil_tweb.htm?+bid=1055 Materiaali on PDF-tiedostomuodossa.

Hyväksytty pöytäkirja tulee yleisesti nähtäville torstaina 5.11.2015. Jyväskylän kaupungin kirjaamoon, Vapaudenkatu 32 ja internetiin http://julkinen.jkl.fi:8082/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/pk_tek_tweb.htm

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki,
- sivistyslautakunnan puheenjohtaja Ahti Ruoppila, p. 040 747 8231
- toimialajohtaja Eino Leisimo, p. 014 266 4033

28.10.2015Antti Laukkarinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje