Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Sotemberin ilmiannot: Kevyesti kuntoon Kinnulassa

Sotemberin ilmiannot: Kevyesti kuntoon Kinnulassa

Kevyesti kuntoon Kinnulassa -kampanja toteutettiin ensimmäisen kerran kuusi vuotta sitten. Nyt kampanja toteutetaan toistamiseen vuonna 2015. Siihen on lähtenyt mukaan 9 % aikuisikäisestä väestöstä Kinnulassa.

Idea sai alkunsa neuvolan terveydenhoitajalle tehdystä kuntalaisaloitteesta, jota lähdettiin viemään käytäntöön.

Kampanjaa toteutetaan laaja-alaisena yhteistyönä kunnan perusturvan, vapaa-aikatoimen, kansalaisopiston, seurakunnan, järjestöjen ja yritysten kanssa. Julkisen sektorin terveydenhuolto järjestää säännöllisiä punnituksia kalenterikuukausittain ja kontrollointia mm. veriarvojen osalta. Erilaisia liikuntatapahtumia koordinoidaan yhteistyössä vapaa-aikatoimen kanssa, sekä järjestetään luentoja ravitsemukseen, liikuntaan ja lääketieteeseen liittyen.

-Myös liikunnallisia tapahtumia, kuten kuntosalitoimintaa, sauvakävelyä, hiihdon opetusta, suunnistusta, patikointia ym. on järjestetty. Näiden lisäksi säännöllinen yhteislenkki on torstaisin, kampanjasta kerrotaan.

Kuntokampanja saanut ihmiset liikkeelle

Kuntaorganisaation osalta hyvää käytäntöä toteutetaan aktiivisesti terveyskeskuksessa johtavan hoitajan ja avosairaanhoidon toimesta. Hyvää käytäntöä toteutetaan aktiivisesti myös vapaa-aikatoimessa tarjoamalla erilaisia ryhmäliikuntamuotoja. Yhteistyötä tehdään monien eri tahojen kanssa kampanjan toteuttamiseksi.

Kinnulassa ollaan tyytyväisiä siihen, että mukaan lähtijöitä oli 9% aikuisväestöstä. Kampanja on saanut massat liikkeelle.

- Kampanja on muuttanut kokonaisten perheiden elintapoja, Kinnulasta kerrotaan.

Ryhmäläisiltä on tullut toivetta, että kampanja jatkuu pysyvien käytäntöjen muodossa.

Lisätietoja: Aulikki Hautsalo, Kinnulan kunta, aulikki.hautsalo@kinnula.fi, p. 044 459 6314

28.10.2015Eveliina Välimäki

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje