Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Katoava maa ensi-iltaan 30.10. Jyväskylän kaupunginteatterissa

Katoava maa ensi-iltaan Jyväskylän kaupunginteatterissa

Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä saa perjantaina 30.10. klo 19 ensi-iltansa Satu Rasilan kirjoittama ja Eljas Liinamaan ohjaama Katoava maa. Katoava maa sijoittuu erään avioliiton muistoihin ja makuuhuoneisiin 1960-luvun alusta tähän päivään. Se on huikea tarina rakkaudesta, muistista ja unohduksesta. – Katoava maa kertoo pitkästä suomalaisesta avioliitosta, jonka kolmanneksi pyöräksi astuu alzheimerin tauti. Rakkaus kestää, toivoo, kärsii, ja on lopulta suurin, ohjaaja Eljas Liinamaa analysoi.

Katoava maa on ennen kaikkea rakkaustarina

Näytelmän käsikirjoittaja Satu Rasila teki näytelmää varten taustatutkimusta muistista ja muistisairauksista. – Se oli avuksi kirjoitusprosessissa mutta se ei ole tämän näytelmän pääpointti. Pitkässä avioliitossa rakkauden muisti kokee monenlaista. Elämän mittaiseen matkaan mahtuu tunteita hellyydestä raivoon ja inhosta anteeksiantoon. Aviopari tallettaa yhteisen elämänsä muistikuvat toisiinsa kosketusten, tuoksujen ja äänten kautta. Katoava maa on ennen kaikkea rakkaustarina, Satu Rasila kertoo. Hän työskentelee tällä hetkellä dramaturgina Turun Kaupunginteatterissa. Hänen näytelmiään ovat muun muassa musikaalit Kakola ja Seili sekä viimeisimpänä Tamara Lundista kertova musiikki-näytelmä Tamara.

Helsinkiläinen Eljas Liinamaa valmistui ohjaajaksi Teatterikorkeakoulusta 2014. Liinamaa on puuhan-nut ympäri Suomea niin ammatti- kuin harrastajateatterin parissa, sekä teatteritaloissa että liikkuvan teatteriryhmänsä Yöväen Näyttämön kanssa. Aivan viimeisimmäksi hän on haparoiden tutustunut oopperan ihmeelliseen maailmaan. Aiempia töitä: ”Örn ja Spets tahtovat kotiin” (Yöväen Näyttämö, Varkaus 2011), ”Suomen hevonen” (Ohkolan teatteri 2012), ”Invaasio!” (Suomen Kansallisteatteri 2012), ”Sampo palaa!” (Yöväen Näyttämö, Sodankylä 2013), ”Puhelin”-ooppera (Savonlin-na/Rantasalmi/Helsinki 2014)

Sanna Halme on lavastaja ja kuvataiteilija. Halme on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta (entinen Taideteollinen korkeakoulu) 2012 ja 2015. Halmeen teatteritöitä on viime vuosina nähty mm. Kouvolan teatterissa, teatteri Takomossa ja Teatteri Toteemissa. Lisäksi Halmeen maalauksia on ollut esillä yksityisnäyttelyissä että yhteisnäyttelyissä myös kansainvälisesti, mm. Helsingissä, Tukholmassa ja Glasgowssa.

Katoava maa -esityksen ohjaa Eljas Liinamaa (vier.), lavastaa ja puvut suunnittelee Sanna Halme (vier.). Valoista vastaa Asko Konttinen ja äänistä Ari Lampinen. Rooleissa nähdään Tarja Matilainen (vier.), Jouni Innilä, Anne-Mari Alaspää ja Miikka Tuominen.

Lisätietoja
ohjaaja Eljas Liinamaa, p. 050 3584013
teatterinjohtaja Anssi Valtonen, p. 040 700 2849
markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi, p. 014 266 4183, 040 556 9810
tiedottaja Sirkka Helke, p 014 266 4174, 0503407293

kuvia
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/media/kuvapankki#katoavamaa

28.10.2015Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje