Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Satoja Jyväskylän kaupungin vanhuspalveluiden myöntämiä turvapuhelimia mykistyi - turvapuhelinten uudelleen käynnistys jatkuu pitkin päivää

Satoja Jyväskylän kaupungin vanhuspalveluiden myöntämiä turvapuhelimia mykistyi
- turvapuhelinten uudelleen käynnistys jatkuu pitkin päivää

Maanantaina iltapäivällä Jyväskylän kaupungin turvapalveluissa huomattiin, että osa vanhuspalveluiden vanhuksille myöntämistä turvapuhelimista ei toimi lainkaan. Syyksi tähän selvisi se, että operaattori Elisa oli kytkenyt liittymät pois päältä. Liittymät saatiin avattua nopeasti uudelleen, mutta sen lisäksi jokainen turvapuhelin on suljettava ja avattava uudestaan, jotta ne saadaan takaisin toimintaan.

Viidelläkymmenellä asiakkaalla on turvapuhelimen ominaisuutena ovihälytys, eli laite hälyttää, jos sen käyttäjä aikoo lähteä ulos ovesta. Ongelmaa on alettu korjaamaan eilen illalla ovihälytysten osalta ja niistä suuri osa toimii nyt normaalisti.

Jyväskylän kaupungin kotihoidon piiriin kuuluvista asiakkaista 350 asiakkaan turvapuhelin on ollut mykistyneenä. Heidän osaltaan turvapuhelimia käynnistetään uudelleen kotihoidon käyntien yhteydessä. Osa turvapuhelimista saatiin takaisin toimintaan jo eilen illalla ja turvapuhelinten käynnistys jatkuu tänään kotikäyntien yhteydessä.

Tämän lisäksi 258 asiakkaalla on käytössään turvapuhelin, mutta heillä ei ole muita kotihoidon palveluita. Näitä asiakkaita tavoitetaan ja ohjeistetaan turvapuhelimen uudelleen käynnistämiseen pitkin päivää. Myös ISS:n turvallisuuspalvelut osallistuu turvapuhelinten uudelleen käynnistämiseen, jotta ongelma saadaan korjattua mahdollisimman nopeasti.

Jyväskylän kaupunki suhtautuu asiaan vakavasti

Vakava ongelma turvapuhelinten toiminnassa pääsi syntymään Elisan operaattorin ja laitetoimittaja Tunstall Oy:n välisen maksuliikenneongelman vuoksi. Jyväskylän kaupunki on tehnyt riskikartoitusta, mutta tällaiseen tilanteeseen ei ollut osattu varautua.

- Tilanne otetaan erittäin vakavasti ja jatkotoimet suunnitellaan tarkasti palveluita tuottavien toimijoiden kanssa, jotta jatkossa tällaista ei pääse tapahtumaan, vanhuspalveluiden palvelujohtaja Risto Kortelainen sanoo.

Lisätietoja: Vanhuspalveluiden palvelujohtaja Risto Kortelainen, p. 014 266 3634

Palvelupäällikkö Pirkko Soidinmäki, p. 014 266 3912

Turvapalveluiden teknologiakoordinaattori Sami Siren, p. 014 266 3782

27.10.2015Eveliina Välimäki

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje