Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Sotemberin ilmiannot: Laukaan psykiatrisella poliklinikalla on kehitetty avoimen dialogin hoitomallia

Sotemberin ilmiannot: Laukaan psykiatrisella poliklinikalla on kehitetty avoimen dialogin hoitomallia

Laukaassa psykiatrisella poliklinikalla on kehitetty avoimen dialogin hoitomallia, joka käytännössä toteutuu niin, että hoitoon pääsee helposti ja nopeasti. Hoidossa otetaan alusta pitäen mukaan asiakkaan ihmissuhteet ja mukana olevat auttajatahot. Asiakkaan tilanne selvitetään, eikä häntä ohjata muualle, vaan tarvittavat tahot kutsutaan mukaan ja hoitosuhteen jatkuvuudesta huolehditaan. Työntekijät pyrkivät välttämään liian nopeaa ymmärtämistä ja ulkokohtaisia ratkaisuja, jotta asiakkaan ja omaisten omia psykologisia voimavaroja voidaan tukea.

- Hoidossa rakennetaan dialogia ja dialogin mahdollistavaa turvallista vuorovaikutusta, Riitta Teittinen Laukaasta kertoo.

Koko psykiatrian poliklinikan työryhmä sai Jyväskylän yliopiston järjestämän 2-vuotisen perhetyön koulutuksen, jossa perehdyttiin toimintatapaan. Työryhmän perheterapeutti on omalla osallistumisellaan rohkaissut psykoterapeuttista toimintaa. Poliklinikalla työskentelee osastosihteeri, viisi sairaanhoitajaa, kaksi psykologia ja psykiatri, joista kaikki noudattavat uudenlaista toimintatapaa.

Kriisityöparitoiminta mahdollistanut nopean vastaanoton

Kriisityöparitoiminta on ottanut vastuun uusien asiakkaiden hoidon aloittamisen järjestämisestä. Joustavuudesta ja vastuullisuudesta sekä keskustelusta on muodostunut osa työryhmän kulttuuria.

- Olemme saaneet paljon myönteistä palautetta asiakkailtamme ja heidän omaisiltaan sekä yhteistyökumppaneilta. Kunnan johtavilta viranhaltijoilta on tullut kiitosta hyvästä työstä. Työyhteisön keskinäinen yhteishenki on kehittynyt yhtä matkaa työparityöskentelyn ja ammattiosaamisen kanssa, Laukaasta kerrotaan.

Lisätietoja: Riitta Teittinen, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, p. 050 346 5898

26.10.2015Eveliina Välimäki

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje