Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Pitkään seisseitä pyöriä uhkaa poisto Jyväskylän pyöräparkeista – nouda omasi pois 10.11. mennessä!

Pitkään seisseitä pyöriä uhkaa poisto Jyväskylän pyöräparkeista – nouda omasi pois 10.11. mennessä!

Jyväskylän kaupunki tarkastaa jälleen keskusta-alueen pyöräparkit ja poistaa niistä keskiviikkona 10.11. hylätyiksi epäillyt pyörät. Jos pyöräsi on jäänyt keskustan pyöräparkkiin pitemmäksi aikaa, nyt on aika noutaa se kotiin!

Kaupunki muistuttaa, että julkiset polkupyöräparkit on tarkoitettu pyörien lyhytaikaiseen pysäköintiin, ei säilytykseen.

Pyöräparkkisiivouksen aikataulu

  • tiistai 27.10.: pyöräparkkien valokuvaus
  • perjantai 30.10.: pyöräparkkien uusi valokuvaus, kuvien vertailu ja hylätyiksi oletettujen pyörien laputus
  • tiistai 10.11.: laputettujen pyörien siirto pyöräparkeista varastolle
  • maanantai 16.11.: pyöräparkista siirrettyä pyörää voi ruveta kyselemään Sovatek-säätiön Polkupyöräkorjaamolta.

Hylätyt pyörät seulotaan joukosta valokuvien avulla. Valokuvista paikallistetaan samoilla sijoillaan seisovat pyörät, jotka varustetaan uhkaavista poistotoimista kertovin tiedotelapuin. Laputuksen jälkeen pyörän omistajalla on kaksi viikkoa aikaa siirtää pyörä parkista omiin hoteisiinsa.

Pyöräparkkien valvonnasta vastaava Jyväskylän kaupunki siirrättää tiistaina 10.11. pois ne kehotuslapuin varustetut pyörät, joita omistajat eivät itse ole noutaneet ja siirtäneet toisaalle. Pyöräkeräyksessä talteen otettavat pyörät toimitetaan Sovatek-säätiön varastotiloihin Pajatielle, josta omaansa voi maanantaista 16.11. alkaen ruveta kyselemään.

Kymmeniä pyöriä otetaan talteen

Aiempien vuosien siivousoperaatioissa keskustan pyöräparkeista on kerätty pois kymmeniä hylkypyöriä. Tarkastuksen avulla pyöräparkit saadaan siivottua ja parkkitilaa järjestyy keskustassa aktiivisesti pyöräilevien käyttöön.

Siivousoperaatiossa käydään läpi kaupungin ylläpitämät pyöräparkit kävelykeskustassa, Kauppakadulla, Kilpisenkadulla, Yliopistonkadulla, Vapaudenkadulla, Harjukadulla ja Lyseonkadulla. Hylättyjä pyöriä siivotaan myös Kirkkopuistosta, Matkakeskukselta, Vanhalta Rautatieasemalta ja Asema-aukiolta.


Lisätietoja:
katu- ja satamamestari Jan Viilos, p. 014 266 5143, jan.viilos[at]jkl.fi

26.10.2015Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje