Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Mustanpuhuva komedia Juhlista jaloin ensi-iltaan Jyväskylän kaupunginteatterissa 30. lokakuuta

Mustanpuhuva komedia Juhlista jaloin ensi-iltaan Jyväskylän kaupunginteatterissa 30. lokakuuta

Alan Ayckbournin kirjoittama Juhlista jaloin (Seasons Greetings) saa ensi-iltansa Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 30.10.2015. Mustanpuhuvan komedian ohjaa Leena Havukainen, joka on myös suomentanut näytelmän uuden version yhdessä Arto af Hällströmin kanssa. 70-luvulle sijoittuvan brittikomedian tapahtumapaikkana on keskiluokkainen koti, johon sukulaiset ja ystävät kokoontuvat viettämään joulua.

Idyllinen joulujuhla jää kuitenkin haaveeksi sattumusten, vastoinkäymisten ja ihmisten välisten jännitteiden vuoksi. – Ayckbourn on loistava ihmiskuvaaja, joka tuo inhimilliset heikkoudet näyttämölle hienosti ja moralisoimatta, ohjaaja Leena Havukainen kertoo.

Palkittu Sir Alan Ayckbourn on yksi Britannian esitetyimmistä näytelmäkirjailijoista. Hänen lähes 80 näytelmäänsä on käännetty yli 30 kielelle ja niitä esitetään jatkuvasti ympäri maailmaa. Monia hänen näytelmistään on esitetty myös radiossa ja televisiossa, neljästä on tehty elokuvaversiot. Muun muassa arvotetun Tony-palkinnon saaneen Ayckbournin näytelmiä on nähty myös Broadwayllä. Hänet on myös aateloitu menestyksekkään uransa ansiosta.

Ohjaajana vieraileva Leena Havukainen on ohjannut noin 70 näytelmää eri teattereissa Suomessa ja Ruotsissa. Hän on suomentanut sekä näytelmiä että runoutta ja tehnyt dramatisointeja ja sovituksia. Jyväskylän kaupunginteatterissa hän vieraili viimeksi vuonna 2013 ohjaamassa Molièren Saiturin.

Juhlista jaloin -esityksen lavastaa Karmo Mende ja puvustaa Tuovi Räisänen. Valot esitykseen suunnittelee Tuukka Toijanniemi ja äänet Mika Filpus. Mittavan tarpeiston ovat valmistaneet Sari Nyyssönen ja Tuula Paananen.

Rooleissa nähdään Hannu Lintukoski, Piia Mannisenmäki, Hanna Liinoja, Jorma Böök, Jouni Salo, Anneli Karppinen, Jukka-Pekka Mikkonen, Maija Andersson ja Sauli Suonpää.

Ensi-ilta 30.10.2015 klo 19.00Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Lisätietoja
ohjaaja Leena Havukainen, p. 041 459 3992
teatterinjohtaja Anssi Valtonen, p. 040 700 2849
markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi, p. 014 266 4183, 040 556 9810
tiedottaja Sirkka Helke, p 014 266 4174, 0503407293

http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/ohjelmisto/juhlistajaloin

kuvia:
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/media/kuvapankki#juhlistajaloin

23.10.2015Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje