Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Sotemberin ilmiannot: Kolmas sektori vahvemmin mukaan kotihoitoon

Sotemberin ilmiannot: Kolmas sektori vahvemmin mukaan kotihoitoon

Viitaniemi-Mäki-Matti -alueiden kotihoidossa kolmas sektori on saatu vahvemmin mukaan lisäkoulutuksen myötä. Kotihoidon tiimistä kolme hoitajaa opiskelee sairaan ikääntyneen ihmisen hoitotyön lisäkoulutusta, jonka seurauksena arki on saatu sujuvammaksi. Idean tarkoituksena on lisätä kolmannen sektorin palveluiden näkyvyyttä, sillä kolmannen sektorin apua tarvitaan kotihoidossa yhä enemmän.

Palveluiden listaaminen selkeyttämään asiakkaiden hoitotyötä

Asiakkailla on tiedot palveluista ja toimijoista hajallaan, joten tietojen löytäminen on välillä haasteellista. Idean seurauksena toimistolle on laadittu kansio, josta löytyy kattavasti kolmannen sektorin yhteistyökumppanit ja heidän yhteystietonsa.

- Jokaisen asiakkaan hoitokansioon on laadittu kaavake, johon on merkitty juuri hänelle palveluja tuottavat tahot. Näin hoitajilla on aina saatavissa asiakkaan kotona lista käytetyistä palveluista, Satu Viitala Viitaniemi-Mäki-Matti -alueiden kotihoidosta kertoo.

Palveluntuottajien listaaminen parantaa myös yhteistyötä eri tahojen kanssa, kun tietää keneen ottaa yhteyttä. Tarkoituksena on lisätä kolmannen sektorin palveluja, kuten ulkoilua ja ystäväpalveluja, asiakkaiden arkeen. Opiskelun lopputyönä kotihoidon työntekijät tekevät verkostokartoitusta kotihoidon asiakkaiden ja työntekijöiden tueksi.

Tarkoitus on että idea leviää muihinkin kotihoidon tiimeihin Viitaniemi-Mäki-Matti – alueiden esimerkillä. Marraskuussa käyttöön otettavaa lopputyötä on tarkoitus ylläpitää ja kehittää tarpeen mukaan.

- Tiimissä idea on otettu innostuneesti vastaan. Käytäntö hyödyttää meidän kaikkien työtä ja selkeyttää tiedonhankintaa, Viitala iloitsee.

Lisätietoja: Viitaniemi-Mäki-Matti kotihoidosta Satu Viitala, satu.viitala@jkl.fi, p. 050 563 0730

23.10.2015Eveliina Välimäki

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje