Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Sotemberin ilmiannot: Jämsässä kaupungin ja muistiyhdistyksen yhteistyöllä tuetaan aivoterveyttä

Sotemberin ilmiannot: Jämsässä kaupungin ja muistiyhdistyksen yhteistyöllä tuetaan aivoterveyttä

Jämsän Muistiyhdistyksen muistisairauksia ennaltaehkäisevä kehittämishanke ja Jämsän kaupungin edustajat ovat yhdessä luoneet nuorille ja työikäisille omat aivoterveyttä tukevat mallit, joissa on kuvattu keskeiset aivoterveyttä tukevat tekijät.

- Nuorten ja työikäisten mallit tulevat Jämsän kaupungin internetsivuille, sieltä löytyy tietoa myös aivoterveyttä tukevista palveluista. Internet sivut on koottu niin, että niistä saa tietoa niin oman käyttäytymisen arviointiin ja muuttamiseen kuin nuorten ja työikäisten asiakkaiden ohjaukseenkin, Maarit Salonen Jämsästä kertoo.

Miten lähdettiin liikkeelle?

Raha-automaattiyhdistyksen avustama Muistisairauksia ennaltaehkäisevän työn malli 2012-2015 -hankkeen työntekijät Maarit Salonen ja Anu Lehtonen ovat hankkeen aikana etsineet ja kehittäneet uusia tapoja jakaa aivoterveystietoa kiinnostavasti, tiivistetysti ja kokonaisvaltaisesti.

- Me hanketyöntekijät kutsuimme tätä teemaa lähellä olevat asiantuntijat yhteen suunnittelemaan uudenlaista tapaa lähestyä ja välittää aivoterveystietoa kuntalaisille, niin että malleja voidaan käyttää myös työkaluna ohjaus- ja neuvontatyössä, kerrataan Jämsän Muistiyhdistyksestä.

Nuorten mallin suunnitteluun kutsuttiin Jämsän kaupungilta neuvola- ja kouluterveydenhuollosta kaksi edustajaa, nuorisotyönohjaajan ja Ehyt ry:n edustajan. Työikäisten mallia ovat olleet suunnittelemassa Jämsän kaupungilta hyvinvointiasiantuntija, hyvinvointikoordinaattori, työsuojeluvaltuutettu ja työterveyshuollon osastonhoitaja ja Muistiliiton asiantuntija.

- Kummatkin työryhmät toimivat erittäin innostuneesti ja lopputulokseen ovat kaikki olleet oikein tyytyväisiä, hehkutetaan Jämsästä. Olemme ylpeitä myös siitä, että mallit otetaan käyttöön ja ne osaltaan tukevat Jämsän kaupungin hyvinvointistrategiaa.

Internetin myötä kehitetty malli on kaikkien käytettävissä

- Hyvä käytäntömme kaikkien jämsäläisten terveyden edistämiseksi voidaan tiivistää kolmeen sanaan: aivojen hyvinvointi, tiedon saatavuus ja yhteinen päämäärä, Maarit Salonen tiivistää.

Mallit eivät välttämättä jää vain jämsäläisten hyödynnettäväksi, sillä tulevat pian Jämsän kaupungin sivuille www.jamsankaupunki.fi , josta niitä voi selata kuka tahansa.

- Malleja voidaan soveltaa myös muissa kaupungeissa, joten kannattaa tutustua!

Lisätietoja: Maarit Salonen, Jämsän Muistiyhdistys ry, p. 050 375 2513

23.10.2015Minna Mård

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje