Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Sotemberin ilmiannot: Oiva-työmuodolla tehostettua ja oikea-aikaista tukea lapsiperheille Jyväskylän perheneuvolassa

Sotemberin ilmiannot: Oiva-työmuodolla tehostettua ja oikea-aikaista tukea lapsiperheille Jyväskylän perheneuvolassa

Jyväskylän perheneuvolassa on kehitetty oikea-aikaisen tuen antamista lapsiperheille. Oiva-työmuodon lähtöajatuksena oli tarjota nopeasti aika sellaisille perheneuvolaan ilmoittautuneille asiakkaille, jotka hyötyisivät nopeasta puuttumisesta ja lyhytkestoisesta ja strukturoidusta hoitojaksosta.

- Työyhteisömme päätti, että pitkille asiakasjonoille on tehtävä jotain. Kehittämisvaiheessa tutustuimme erilaisiin lyhtyterapeuttisiin malleihin kuten Västerås -malliin ja lähdimme sieltä luomaan Jyväskylän omaa mallia, Virve Hongisto Jyväskylän perheneuvolasta kertoo.

Oiva -työmuoto on saanut asiakkailta erittäin hyvää palautetta erityisesti nopeasta avunsaannista, satsauksesta ensitapaamiseen ja koko työmallista. Myös työntekijät kokevat toimintatavan innostavana. Oivasta on alettu kiinnostua myös muualla Suomessa.

Projektin kautta syntynyt malli vakiintunut osaksi toimintaa

Oikea-aikaisen vastaanoton (OiVa) projekti toteutettiin Jyväskylän perheneuvolassa ajalla 1.9.2009 - 31.5.2010.

- Kehittämisvaiheessa meillä oli lisäresurssina neljän työntekijän työryhmä, joka kokeili ja kehitti uutta työskentelymallia. Työmalli on sittemmin otettu vakituisesti käyttöön koko työyhteisössä yhtenä työmuotona, kerrotaan Jyväskylän perheneuvolasta.

Lisätietoja: Virve Hongisto, Jyväskylän perheneuvola, s-posti etunimi.sukunimi@jkl.fi

22.10.2015Emmi Hyvönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje