Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Sotemberin ilmiannot: Arkikuntoutusta asiakkaan kotona

Sotemberin ilmiannot: Arkikuntoutusta asiakkaan kotona

Tukea Arkeen yrityksessä annetaan arkikuntoutusta asiakkaiden kotona. Arkikuntoutus tarkoittaa sitä, että työ toteutetaan aina yhdessä asiakkaan kanssa hänen omassa elinympäristössään.

- Arkikuntoutuksessa otetaan huomioon jokaisen asiakkaan omaan arkeen liittyvät merkitykselliset asiat ja pyritään mahdollistamaan niiden toteutuminen. Ajattelemme, että toiminnan lähelle tuominen edesauttaa ja helpottaa asiakkaan osallistumista. Tarjoamme myös aktivoivaa kotipalvelua, jonka tarkoitus on osallistaa ja aktivoida asiakasta arjessa. Tarkoituksena on se, että asiakas on jollain tavalla toiminnassa mukana. Tämä tukee asiakkaan merkityksellisyyden tunnetta ja kokemusta itsestä toimijana sekä vahvistaa itsemääräämisoikeutta, ilmiannossa kerrotaan.

Idea arkikuntoutuksesta lähti kehittymään jo työntekijöiden toimintaterapiaopintojen ja kotihoidossa työskentelyn aikana. Idea konkretisoitui yrityksen muodossa.

- Tämän kaltaista arkikuntoutusta ei ole tarjolla Keski-Suomessa. Palvelulle on kuitenkin selkeä tarve, ilmiannossa todetaan.

Palvelut asiakkaan luokse

Yrityksen palvelut tuotetaan viemällä ne asiakkaan luokse.

- Esimerkiksi ryhmätoimintaa järjestetään eripuolilla Jyväskylän kaupunkia, jotta se olisi aina mahdollisimman lähellä asiakasta. Asiakkaiden ei tarvitse tulla meidän luokse, vaan me tulemme asiakkaiden luokse.

- Ikäihmisten hyvinvoinnin tukeminen on meille sydämen asia. Sekä yrityksen että yleensä toimintaterapian arvoihin kuuluu se, että jokaisella on oikeus toimia. Me toiminnallamme omalta osaltamme edesautamme ihmisarvoista vanhuutta, ilmiannossa todetaan.

Lisätietoja: Salla Partala, TukeaArkeen, p. 050 490 8235

22.10.2015Emmi Hyvönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje