Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Sotemberin ilmiannot: Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on kehitetty varahenkilöstön liikkuvuutta

Sotemberin ilmiannot: Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on kehitetty varahenkilöstön liikkuvuutta

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on otettu käyttöön hoitotyön varahenkilöstön liikkuvuutta kehittävä uusi toimintamalli ja lainahoitajamalli. Mallin mahdollistaa tammikuussa 2015 käyttöön otettu uusi sähköisen varahenkilöstön varausjärjestelmä.

- Lainahoitajamalli tarkoittaa että hoitaja menee tekemään suunnitellun työvuoronsa toiseen yksikköön toisen hoitajan työpariksi. Tämä säästää hoitotyön henkilöstökustannuksia, lisää yhteistyötä ja hoitohenkilöstön liikkuvuutta ja kehittää hoitohenkilöstön osaamista, Sotemberin sivuille tulleessa ilmiannossa kerrotaan.

Ideaa lähdettiin työstämään kun havaittiin, että vanha sähköinen varahenkilöstön varausjärjestelmä oli tullut aikansa päähän.

- Vanha toimintamalli hoitohenkilöstön liikkuvuudessa ei enää ollut riittävä vaan tarvittiin lisää joustavuutta ja tehokkaampaa resurssin käyttöä.

Samalla tiedostettiin, että yhteistyötä ja yhtenäisiä käytänteitä hoitohenkilöstön liikkuvuuteen tarvitaan. Idea saatiin sairaanhoitajapäivillä, jossa eräs työntekijöistä kuuli järjestelmästä. Yhdessä tehdyn kehittämistyön jälkeen järjestelmä otettiin käyttöön tammikuussa 2015 yhdellä toimialueella yhteistyössä Medi-IT:n ja järjestelmän tuottajan Fujitsun kanssa.

- Samalla toimialueella otettiin käyttöön lainahoitajamalli huhtikuusta 2015. Esimiehet ja varahenkilöstö koulutettiin samaan aikaan, kun osastojen osastotunneilla informoitiin asiasta ja näytettiin uutta järjestelmää.

Käyttöönottovaihe sujui sairaanhoitopiirissä hyvin.

- Järjestelmä on koettu erittäin helppokäyttöiseksi. Se toimii läpinäkyvästi ja lisää yhteistä ymmärrystä, koska kaikki tiedot ovat sekä esimiesten ja hoitohenkilöstön nähtävillä ja jokainen voi tehdä varauksia ja muutoksia, ilmiannossa kuvataan.

”Resurssi siellä, missä potilaat sitä tarvitsevat”

Nykyisin noin puolet sairaalan hoitohenkilöstöstä käyttää nyt järjestelmää. Vuoden loppuun mennessä uusi toimintamalli on käytössä koko hoitotyön alueella.

- Samalla kun käyttäjämäärä lisääntyy, niin viemme mukana yhteistä toimintamallia hoitotyön varahenkilöstön käytössä ja lainahoitajamallissa. Yhteistyö ja ymmärrys ovat selvästi jo lisääntyneet kuluneen puolen vuoden aikana. Pyrimme yhdessä siihen, että resurssi on siellä missä potilaat sitä tarvitsevat.

Yhteinen ymmärrys vaatii paljon keskustelua ja yhtenäisiä pelisääntöjä. Kokemukset ovat kuitenkin olleet positiivisia.

- Hiljattain toteutettuun lainahoitajakyselyyn vastanneet ovat kokeneet uuden työsketelytavat turvalliseksi ja omaa osaamista kehittäväksi.

Projekti on herättänyt kiinnostusta myös valtakunnallisesti. Marraskuussa 2015 sairaanhoitopiiri onkin järjestämässä valtakunnallista koulutusta hoitohenkilöstön joustavasta liikkuvuudesta.

- Käyttöönottomme on myös mukana eräässä väitöskirjatyössä, eli saamme myös näyttöön perustuvaa tietoa uudenlaisesta toimintamallista, ilmiannossa todetaan.

Lisätietoja: Minna Helenius, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, p. 041 269 3944

19.10.2015Emmi Hyvönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje