Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Sotemberin ilmiannot: Kuokkalan terveysasema huomioi myös sijaiset

Sotemberin ilmiannot: Kuokkalan terveysasema huomioi myös sijaiset

Sotemberin ilmiannoissa kerrotaan sairaanhoitajasijaisen kokemuksista Kuokkalan terveysasemalla. Ilmiannon perusteissa korostetaan sijaisen kohtaamisen merkitystä ja mukaanottoa työyhteisön toimintaan.

- Halusin ilmoittaa tähän kisaan Kuokkalan terveysaseman, jossa olen toiminut sairaanhoitajan sijaisena 4 kuukautta. Minua kohdeltiin tasavertaisena työntekijänä sijaisuuden aikana, sain osallistua kaikkiin palavereihin ja koulutustilaisuuksiin mitä kesän aikana tuli, sekä tyhy-päivään, kertoo sairaanhoitajan sijaisena toiminut Hanna Tiihonen ilmiannossaan.

- Tullessani työyhteisöön minua tervehdittiin, opastettiin ja kysymyksiin vastailtiin kärsivällisesti. Työyhteisöstä tuli heti alusta alkaen kuva että työntekijät viihtyvät siellä vaikka isoja muutoksia onkin kesän aikana tullut ja tulevina vuosina on tulossa. Lääkärit ovat myös ihmisiä isolla I:llä ja he myös ovat valmiita neuvomaan tarvittaessa tilanteessa kuin tilanteessa.

Ilmiannossaan Hanna kertoo tehneensä aiemmin jonkin verran sijaisuuksia sekä JYTE:ssä että keskussairaalassa.

- Tämä on ensimmäinen työpaikka jossa voi sanoa todella viihtyneensä kaikella tapaa.

Hanna halusi tuoda asian esille, koska hän tietää että työyhteisön hyvinvointi on isossa roolissa silloin kun puhutaan työssä jaksamisesta, työssä oppimisesta ja halusta kehittää ammattitaitoaan.

- Työyhteisön ystävällisyys koostuu varmasti monista pienistä asioista kuten tervehtimisestä, hymyistä, ammattitaidosta, erinomaisesta esimiestyöskentelystä ja halusta ottaa vastaan uusia työntekijöitä.

Ilmiannossaan Hanna toteaa, että Kuokkalan terveysasemalla kaikki ammattiryhmät toteuttavat tällaista toimintatapaa; lääkärit, hoitajat ja siistijät.

- Kesällä myös täällä toimivat sijaiset huomasivat ja oppivat nopeasti saman tyylin. Hyvä olo työssä on tarttuvaa!

Hanna toteaa ilmiannossaan olevansa ylpeä sijaisuudestaan Kuokkalassa.

- Tällainen toimintatapa on ollut omiaan vahvistamaan omaa ammatti-identiteettiäni ja sairaanhoitajan ammattitaitoa. Lisäksi olen oppinut ja huomannut kuinka pienillä asioilla on suuri merkitys työhyvinvoinnin kannalta. Tästä työyhteisöstä voisi moni muu ottaa mallia - se ei maksa mitään mutta tuottaa monin verroin säästöä varmasti!

Lisätietoja: ilmiannon antaja, sairaanhoitajan sijainen Hanna Tiihonen, p. 040 717 7173

14.10.2015Emmi Hyvönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje